• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Nilüfer ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Nilüfer ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor
Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Hanau kentinden Bursa’ya gelen genç müzisyenler, ilk konserlerini Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde verdi.

NİLÜFER VE HANAU MÜZİĞİN EVRENSELLİĞİNDE BULUŞUYOR

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Hanau kentinden Bursa’ya gelen genç müzisyenler, ilk konserlerini Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde verdi.

Kültür-sanat kenti Nilüfer, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası alanda da sanatsal etkinliklere imza atıyor.  Nilüfer Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş kenti Hanau ile gerçekleştirdiği Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın Bursa ayağı başladı.

Daha önce Nilüferli öğrencilerin Almanya’ya giderek konser verdiği Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında bu kez de Almanya’dan genç müzisyenler Nilüfer’e geldi.

Alman konuklar ve Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan gençler, müziğin ortak diliyle dostluğu ve kardeşliği pekiştirecekler.

Program, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen açılış kokteyliyle başladı. Hanau’dan gelen genç müzisyenler açılış kokteylinde verdikleri dinleti ile katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu, Hanau Müzik Okulu Yöneticisi Michael Schnadt ile belediye personeli katıldı.

“DÜNYA MÜZİKLE ÇOK DAHA GÜZEL”

Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dostluk, kardeşlik ve dünya barışı adına kardeş kentlerle ilişkileri çok önemsediklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kentlerinden biri olan Almanya’nın Hanau kentiyle bağlarını Müzik Öğrencileri Değişim Programı’yla perçinlediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bu program, geçtiğimiz yıl  Eylül ayında Hanau’da başladı. Yıllardır sürdürdüğümüz ve Nilüfer’in, bugün, kültür-sanat kenti olarak anılmasında en büyük paya sahip olduğunu düşündüğüm Müzik Eğitim Çalışmaları’nda yer alan bir grup öğrenci, Hanau’ya giderek ortak konserler verdi. Bu konserler, iki kültürün müziğin evrenselliğinde buluşmasıydı ve notalarla kurulan sağlam dostluk köprülerinin adıydı” dedi.

Nilüfer’de Hanau’dan gelen heyetle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Bozbey, “Ben, dünyanın müzikle çok daha güzel olduğuna inanıyorum” dedi.

“MÜZİĞİN DİLİ, CİNSİYETİ VE IRKI YOK”

Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi de, Türk ve Alman gençlerinin bir araya gelerek aynı dili konuşmalarının müziğin dili, cinsiyeti, ırkı ve rengi olmadığını gösterdiğini ifade etti. Tipi,  “Şiddetten, acıdan ve savaştan kaçan milyonlarca insanın göç halinde olduğu bir dönemde özellikle halklar arasındaki bu dostluğu pekiştirdiği için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün Nilüfer’de yaşanan müzik kardeşliğinin, sadece Hessen-Nilüfer-Hanau arasında kalmamasını, tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyorum. 17 yıllık başkanlık döneminiz Nilüfer’i modern bir ilçe haline getirdiğinizi görmek de ayrı bir mutluluk verici” dedi.

Nilüfer’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da, “Özellikle kültürel alanda böyle bir ortamda olmaktan gurur duyuyorum. Belediye çalışmalarınız kıskanılacak durumda. Nilüfer Belediyesi, çok iyi organize olmuş bir kurum. Almanya’da bu tür kültürel ve sosyal faaliyetler dernekler üzerinden yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Müziğin insanları birbirine bağladığını söyleyen Hanau Müzik Okulu Yöneticisi Michael Schnadt da, “Müzikte, merak ve ilgi çok önemlidir. Bunları burada göstermek ve farklı müzikleri görmek enteresan olacak. Gösterdiğiniz büyük ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gençlerin bunu fark ederek bunlardan haz duyması çok önemli. Ben de eminim ki buradaki sıcak karşılamayı gördükten sonra genç müzisyen kardeşlerimiz bunları çok daha iyi hissedecekler ve kardeşlik köprüsünü oluşturacaklar. Nilüfer’de müziğin insanları ne kadar yakınlaştırdığını gördüm. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından Almanya’nın Hanau kentinden gelen genç müzisyenler, saksafon, klavye ve akordeonla katılımcılara klasik müzik ziyafeti sundu.

BOZBEY’E HESSEN ROZETİ

Etkinliğin sonunda Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, Başkan Bozbey’e “Hessen” rozeti, Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da Hanau-Nilüfer kardeşliğini simgeleyen rozet taktı. Başkan Bozbey daha sonra konuk heyete Nilüfer ‘Barış Meclisi’ni gezdirerek bilgi verdi. / EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 791 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14