• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Öğrencilerden VAN Yardımı

Öğrencilerden VAN Yardımı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa TOKİ İlköğretim Okulu 7/A ve 7/B sınıfları Van Depreminde zarar gören vatandaşlar için yardım kermesi düzenledi.

ALİAĞA TOKİ İLKÖĞRETİM OKULU"DAN VAN"A YARDIM KERMESİ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa TOKİ İlköğretim Okulu 7/A ve 7/B sınıfları Van Depreminde zarar gören vatandaşlar için yardım kermesi düzenledi.


Van"da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Aliağa TOKİ İlköğretim okulu 7/A ve 7/B sınıfı öğrencileri kendi hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerin satışından elde ettikleri 700  TL geliri depremde zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması amacıyla Van"a bağışladı.

TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri, velileri, okul aile birliği üyelerinin de büyük destek verdiği kermeste depremzedelere yardımcı olmanın huzurunu yaşadılar.

BU YARDIM HERKESE ÖRNEK OLMALI

Okul öğrencilerinin böyle bir davranış göstermeleri karşısında duygulandıklarını söyleyen Toki İlk Öğretim Okul Müdürü Aytekin Tiktaş “Öğrencilerimiz Van"daki depremden dolayı bir etkinlik düzenlemek istediklerini söylediler. Bu etkinlik çerçevesinde kermes yapıp paralarını Van"daki kardeşlerine göndermek istediklerini ifade ettiler. Bizde bu işin olurunu verdik. Öğrencilerimiz velileri ile beraber kermes için gerekli hazırlıkları yapmışlar. Şu andaki etkinlikte gördüğünüz gibi tüm okul öğrencileri Van"daki depremzede kardeşlerimize destek olmak için kermese yoğun bir ilgi göstermekte kimisi getirdikleri yiyeceklerle, kimisi de maddi manevi destekleriyle de bu çalışmamızı desteklemekte bu kermesin tüm okullara örnek olmasını bekliyoruz herkesi Van"daki kardeşlerimize yardımcı olmasını istiyoruz.” Dedi.

ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Öğrencilerin gösterdikleri yardımlaşma ve dayanışma duygusu karşısında gurur duyduğunu söyleyen TOKİ İlköğretim Okulu Sosyal bilgiler Öğretmeni Füsun Güler “Van depremi yaşandıktan sonra öğrencilerimiz kendiliğinden böyle bir organizasyon yapmak istediklerini söylediler. Çok olumlu bulduk ben çocuklarımla gurur duyuyorum. Satılan malzemelerin çoğunu kendileri yaptılar, organizasyonu kendileri yaptılar. Bizimde çorbada tuzumuz olsun azda olsa bu sosyal yardımlaşmayı dayanışmayı öğrenmeleri açısından bu olayı çok olumlu buluyorum. Bütün öğrencilerime de teşekkür ediyorum” dedi.

Okul öğrencilerinden Çağlanur Ünsal düzenlenen kermes ile ilgili olarak “Biz burada kurban bayramı için kıyafetler alırken, tatlılar alırken onlar orada ailelerini kaybeden çocuklar yas tutuyorlar. Biz bu paralarla onların hem okul ihtiyaçlarını hem bayram için kıyafet ihtiyaçlarını gidereceğiz onlara çok yardım edeceğiz her an bizim de ne olacağımız belli olmaz her an her şey olabilir. Bu ürünleri kendi ellerimiz ile yaptık annelerimiz hiç katkıda bulunmadı” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14