• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının 24 Kasım 1981 tarihinde verilmesinden bu yana her yıl kutlanan öğretmenler günü Aliağa’da düzenlenen programlarla anıldı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının  24 Kasım 1981 tarihinde verilmesinden bu yana her yıl kutlanan öğretmenler günü Aliağa’da düzenlenen programlarla anıldı.


 

Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09:10’da Atatürk anıtına Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çelenk koyması ile başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan öğretmenler günü programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten video gösteriminin ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kazım Sayın Van’da meydana  gelen depremde hayatlarını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin eksikliğini her zaman hissedileceği kendilerini daima rahmetle anacaklarını belitti.

DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİ ÖĞRETMENLİK

Bilginin genişletilmesi yarınlara aktarılması sürecinde öğretmeliğin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sayın “  Dün olduğu gibi bugünde misyonunun bilincinde olan hiçbir maddi güçle ölçülemeyecek kadar onurlu ve saygın bu görevi sevgi ve fedakarlıkla sürdürmekten son derece mutluyum” dedi.

ÇAĞDAŞ UYGARLIK ÜLKÜSÜNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere yüklediği görevi inançla,umut ve azimle sürdüreceklerini vurgulayan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın “ Türkiye Cumhuriyeti’nin Öğretmenleri olarak Başöğretmenimizin bize yüklediği Çağdaş uygarlık seviyesine yükselme ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz bu emaneti bizden sonra gelecek arkadaşlara da büyük gurur ve şerefle devredeceğiz” dedi.

İŞİMİZ UĞRAŞIMIZ İNSANA HİZMETTİR

Gelecek nesillere hizmet edecek her türlü zorluğa karşı görevlerini yürüten öğretmenlerin hizmet aşkının hiç bitmediğini belirten Sayın “ Hizmet milletimizin, Ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlara kavuşması içindir” dedi.

Program  “öğretmen sevgisi” konulu şiir yarışmasında birinci olan eserin okunmasının ardından hayatlarını kaybeden öğretmenler anısına video gösterimi yapıldı. Emekli olan öğretmenler adına bir konuşma yapan Sevil Akgün öğretmenliğin hiç bitmeyen bir öğrencilik olduğunu söyledi. Eğitimin iyi yetişmiş öğretmenlerle olacağını söyleyen Akgün “ Elimizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşünmelisiniz” dedi. Öğretmenlik mesleğine yeni adım atan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından “öğretmen sevgisi” konulu komposizyon yarışmasında birinci olan eserin okundu. Emekliye ayrılan öğretmenlere üstün hizmet belgesinin verilmesi ile devam eden program Cumhuriyet İlköğretim okulu müzik öğretmeni Meltem Turan eşliğinde öğretmenler korosunun Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirildiği şarkılarla son buldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14