• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Oğuzhan'dan Hatalı Yürüme

Oğuzhan'dan Hatalı Yürüme
ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN HATALI YÜRÜME /ŞENOL GÖK ÜŞENMEDEN YAZDI CHP Aliağa ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın siyasi kulisleri ile meşhur bir internet sitesinde “ben de adayım” açıklamasını okuduktan sonra irkildim.

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN HATALI YÜRÜME /ŞENOL GÖK ÜŞENMEDEN YAZDI

CHP Aliağa ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın siyasi  kulisleri ile meşhur bir internet sitesinde “ben de adayım” açıklamasını okuduktan sonra irkildim.

Kendi kendime “çoğulcu demokrasiye” inanmış birisinin böylesine hatalı yürüme pozisyonunda aldığı pozitif sayıların bile “en büyük hakem olan halkımız” tarafından “sayılmayacağını” bilmesi gerekir diye düşündüm.

Bizim atalarımız, söğüt gölgesinde akan dere kenarında karpuz soğuturken söylediği çok güzel bir tabir vardır; halk dağarcığında unutulmadan günümüze kadar gelmiş bir laf vardır ben sık kullanmasam da altın sözdür. siyasi otoriteler arasında yaygın kullanımlıdır.

“Kılavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz “

Şimdi diyeceksiniz ki ne oldu da bunu yazma ihtiyacı hissettin ey Şenol gök

Anlatayım efendim 2011 yılının Aralık ayında CHP Aliağa’nın gönüllü basın danışmanlığını yapan belediye taşeron işçisi “Audi” lakaplı  Yağız Oğlan Kudret karakulak tarafından kaleme alındığını sandığım nefis bir basın bülteni geldi. Burada yerimin darlığında kısa bir bölümünü ey halkım ile paylaşayım.

Oğuzhan; “Türkiye çoğulcu demokrasiyi hak ediyor”

Aynı şekilde insan hak ve özgürlükleri gibi ülkede demokrasi anlayışında da ciddi sorunlar olduğunu belirten Özlem Şan Oğuzhan; “Türkiye’de bugün uygulanan demokrasinin adı sandık demokrasisidir. Ülkemizde bugün maalesef ‘çoğunlukçu’ demokrasisi anlayışı vardır.  Oysa çoğunlukçu demokrasi modeli geçtiğimiz yüzyılın anlayışıdır. Demokrasimizin, gerçek demokrasi olabilmesi için artık ‘çoğulcu’ demokrasi anlayışına geçilmelidir. Yani çoğunluğun azınlığa dikte ettiği, hükmettiği, ‘ben çoğunluğun ne istersem yaparım’ dediği değil, azınlığın fikirlerine değer veren, haklarını koruyan bir demokrasi anlayışına ihtiyacımız var olduğu bir gerçektir. Günümüz Türkiye’sine yakışan model çoğulcu demokrasi anlayışıdır.” dedi. Oğuzhan; “Hem insan hak ve özgürlüklerinin hem de demokrasinin gelişmesi anlamında partimiz daha yaşanılabilir, daha güzel bir Türkiye için; bilimden, aydınlıktan, hakikatten, vicdandan, özgürlükten, eşitlikten ve gerçek demokrasiden yana taraf olmaya devam edecektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bunun için vardır.” dedi.

Şimdi bunu okuduktan sonra bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesiniz geliyordur.

Özlem şan Oğuzhan’ın yukarıda özlemini çektiği demokrasi modelinin doğru olduğunu kabul etmek zorundayız. Bende hep ÇOĞULCU demokrasilerden yana olmak istemiş ama bir türlü başaramamışımdır. Arada nüans farkının kaçırılmaması için ÇOĞULCU kelimesini büyük harf ile yazacağım.

CHP Aliağa ilçe örgütünün resmi internet  sitesinden edindiğimiz bilgilere göre Özlem Şan Oğuzhan, 2005 yılında CHP İlçe yönetimine seçilmiş ve Mart 2009 yerel seçimleri öncesine dek ilçe sekreterliği görevini yürütmüştür. 2009 yerel seçimleri öncesi İlçe Başkanı Turgut Oğuz’un belediye başkanlığına adaylığı için istifa etmesiyle ilçe başkanlığına getirilmiştir. Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde Aliağa’da CHP’nin yeniden belediye başkanlığını kazanmasının en önemli mimarlarındandır. Ocak 2010 yılında yapılan ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığına seçilmiştir. Oğuzhan evli ve Adasu adında bir kız çocuğu annesidir.

Ömer Turgut oğuz’un belediye başkanlığına adaylığının hemen sonrasında çoğunluk isteği ile ilçe başkanlığı süreci başlayan Oğuzhan, özlemini çektiği ÇOĞULCU demokrasiyi girdiği hiçbir özgür seçimde yakalamayı başaramadı.

Tıpkı Belediye başkanlığına adaylığını kendine yakışmayan bir yöntem ve hatalı yürüme dediğimiz bir yola çıkışla olduğu gibi Ocak 2010 yılında yapılan CHP Aliağa kongresinde toplam 209 kayıtlı delegeden 151 delege oy kullandı. 10 oyun geçersiz kabul edildiği  ve 13 boş oy kullanılan kongrede TEK ADAY ve çoğunluk iktidarı olan  mevcut  başkan Özlem Şan Oğuzhan 128  geçerli oydan 118 oy alarak güven tazeledi.

Nisan 2012 de yapılan ilçe kongresinde ise ÇOĞULCU demokrasiyi yakalayamayan ve  Çoğunluk Lideri olarak girdiği zorlu ve yıpratıcı seçimlerde Özlem Şan Oğuzhan CHP Aliağa İlçe Kongresi’nde yeniden güven tazeledi.

Seçim sonucunda mevcut Başkan Oğuzhan, geçerli oyun 106’sını alarak yeniden ilçe başkanı seçilirken, Özcan Durmaz 100 oy aldı.

Bana göre uzun süreli delege seçimi, yaşanan gerginlikler, anlamsız ittifaklar ve siyasi kaos içinde geçen kongrede, Sayın Özlem Şan’ın HATALI YÜREME SÜRECİNİN BAŞLANGICI ve  ÇOĞULCU demokrasi’nin başka bahara bırakıldığı dönemin başlama adımı oldu.

Hatırlarsanız Kongrede  Seçimlerin ardından konuşan ÇOĞULCU demokrasiyi ıskalayan, ne pahasına olursa olsun ilçe başkanı olmak için yanıp tutuşan ve amacına ulaşan Çoğunluk Lideri Oğuzhan, “Bizim ayrışma gibi bir lüksümüz yok. Amacımız CHP’yi iktidar yapmak için yarından itibaren çalışmaya başlamaktır” dediği  hafızalarda yerini koruyor.

(NAKARAT) Şimdi bunu okuduktan sonra bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesiniz geliyordur.  (DEVAMI EDECEK)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Neonteikhos’a Çıkışta Karlı Bir Gün29 Ocak 2016 Cuma 15:27
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 618 Ocak 2016 Pazartesi 14:58
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 518 Ocak 2016 Pazartesi 14:47
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 417 Ocak 2016 Pazar 13:14
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 317 Ocak 2016 Pazar 13:01
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 214 Ocak 2016 Perşembe 08:56
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 113 Ocak 2016 Çarşamba 09:45
  • Sarıkamış ve Enver Paşa 22 Aralık 2015 Salı 15:26
  • Foça'ya Gökhan Demirağ çok bile!17 Aralık 2015 Perşembe 13:38
  • Mübalede, Foça ve Limni... 09 Aralık 2015 Çarşamba 20:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14