• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Okullara Güçlendirme

Okullara Güçlendirme
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / anlığı, Yatırım İnşaat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personele yönelik; binalarda depreme karşı güçlendirme imalatlarında kullanılan yapı
İZMİR ÖZEL İDAREDEN 19 OKULA GÜÇLENDİRME!
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / anlığı, Yatırım İnşaat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personele yönelik; binalarda depreme karşı güçlendirme imalatlarında kullanılan yapı kimyasallarına yönelik görsel ve uygulamalı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Özel İdare tarafından okul güçlendirmelerinde kullanılacak ürünlerin tanıtımının yapıldığı bilgilendirme toplantısında sağlık koşullarına uygun, kullanacak kişiye zarar vermemesi, çevre dostu olması ve TSE özelliğine sahip olması sebebiyle tercih edilen ürünler teknik personele tanıtıldı.
İzmir İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak depreme karşı güçlendirilmesine karar verilen okulların güçlendirme projeleri yürütülüyor. Güçlendirme projeleri tamamlanan okulların ayrıntılı laboratuar ve test sonuçlarına göre eğitim yapılarında performans testleri yapılıyor.
İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İÇÖZ  İzmir"in dört bir köşesinde yeni okullar inşa edildiğini, bir çok okulun onarımının Özel İdare tarafından yapıldığını, hatta bir ilke imza atılarak okullarda engelli  asansörleri yapıldığını belirtti. İÇÖZ “Depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve bu bilinç ile yetersiz dayanıma sahip binalarımızı güçlendirmek zorundayız. Eğitim binalarının şiddetli bir depremi tamamen hasarsız olarak atlatmasını sağlayacak şekilde projelendirilmesi gerekir. Güçlendirilerek kullanılabilecek okulların güçlendirme projelerine uygun hale getirilerek İdaremiz ilgili birimleri tarafından gerekli ihale hazırlık çalışmaları başlatılmış ve ilk aşamada üç okul için ihaleye çıkılmıştır.2011 yılı itibari ile yaklaşık 19 okulda güçlendirme çalışmaları yürütülecektir.” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14