• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Özcan Durmaz'dan iyisi Şam'da kayısı

Özcan Durmaz'dan iyisi Şam'da kayısı
Şahner Eser / Yeni Vizyon’un anketine göre CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün müstakbel adayları Özcan Durmaz, Barış Eroğlu ve Engin Gündüz…

ÖZCAN DURMAZ’DAN İYİSİ ŞAM’DA KAYISI…

Şahner Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 

İzmir’in CHP ilçe örgütlerinde kongre atmosferine giren ilk ilçe Aliağa oldu.

Aliağa’da kongre heyecanının erken başlamasında ‘Yeni Vizyon Gazetesi’nin internet sitesi üzerinden başlattığı anketin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

Yeni Vizyon’un anketine göre CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün müstakbel adayları Özcan Durmaz, Barış Eroğlu ve Engin Gündüz…

Malumunuz ben süre Aliağa’da yaşadım ve bu zaman zarfında siyasi partilerin ilçe örgütlerini de yakından inceleme fırsatını buldum.

Ne yalan söyleyeyim; Engin Gündüz’ü pek tanımıyorum, tanımadığım insanlar hakkında da yorum yapmak bana yakışmaz.

Barış Eroğlu’nu soracak olursanız kendisini ortak dostumuz Tolga Sezer vesilesiyle tanıma şerefine nail oldum. 

Kendisini en az abim Hasan Eser kadar severim. Ancak aday olmasına gerçekten üzüldüm. Çünkü Barış Eroğlu, CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün içinde ki  “İrlandalılar” olmasaydı bugün Aliağa’nın Belediye Başkanıydı. 

Neyse lafı dolandırmadan söylemek istiyorum; Olmadı Barış ağabey, sen AT’tan inip, eşeğe binecek adam değilsin, sen geleceğin belediye başkanısın NOKTA. 

Aliağa’nın harem entrikalarını aratmayan bir siyaset yapısı var. Aliağa’da siyaset yapılmıyor, sadece oynanıyor. Birilerinin Aliağa siyaseti üzerine yazdığı senaryolar, siyasetçi olduklarını zannedenler tarafından uygulamaya konuluyor.

Bu bağlamda mevcut İlçe Başkanımız Özcan Durmaz’ın karşısına 2 tane aday çıkmasının da güzel bir senaryodan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Yazılarımı takip edenler Özcan Durmaz ile aramızda minik bir tatsızlık yaşandığı mutlaka hatırlayacaklardır. Ancak kişisel meseleler üzerinden hissi davranarak, kamuoyunu yanıltmaya çalışmak benim fıtratımda yok!

Ne demişler;  yiğidi öldür ama hakkını ver. Ya da başka bir deyimle; Sezar’ın hakkı Sezar’a…

Şimdi bu deyimlerden yola çıkarak eğri oturup doğru yazmamız gerekirse; Aliağa’ya yüce Tanrı’nın bir lütfu olduğuna inandığım Özcan Durmaz’ın karşısına hem de 2 tane rakip çıkmasını eşyanın tabiatına aykırı olarak değerlendiriyorum.

Normal şartlarda CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna yakışacak olan hatta il başkanlığını sonuna kadar hak eden Özcan Durmaz gibi birinin kendisinden tevazu gösterip ilçe başkanlığı gibi küçük bir görevi kabul etmesi sadece CHP için değil, Aliağa adına da büyük bir şanstır.

Şu ahir ömrümde tanıdığım ender ‘doğru dürüst’ insanlardan bir tanesi olan Özcan Durmaz’ın karşısına rakip çıkanlar derhal Sayın Durmaz’dan özür dilemek suretiyle adaylıktan çekilmeli ve Türk siyasetinde Özcan Durmaz gibi kolay kolay yetişmeyen büyük bir değeri desteklemelidirler.

Hatta bir nefer gibi ama arkasında, ama önünde, ama yanında göğüslerini siper ederek dimdik durmalardırlar.

Üniversitelerde örnek siyasetçi modeli olarak ders konusu olabilecek nitelikte bir isim olan Özcan Durmaz’ın kalitesini anlatmak için dünyada ki bütün ağaçlar kalem, gökyüzü kağıt, deniz ise mürekkep olsa anlatmaya yine de yetmez!

Lakin yine de birkaç kelime ile kendisinden söz etmemiz gerekirse şunları söyleyebilirim:  

Özcan Durmaz, en az eski İstanbul beyefendileri kadar beyefendidir. 

Fransız asilzadeleri kadar kibardır, görgülüdür ve nezaket sahibidir. 

Bir sosyete markası olan mekânında zenginlerden kazandığı paraları, fakirlere dağıtmaktadır. Çok yardımseverdir, yani modern Robin Hood’tur. 

Pırlanta gibi bir kalbe sahiptir. Hümanist, kentli, aydın, cool, sevecen, mütevazi,  dürüst ve insani ilişkilerde doruğa yerleşmiş müstesna bir isimdir. 

Türkçeyi en güzel şekilde kullanan ender siyasetçilerden biridir. 

Örnek bir aile babasıdır. Başarılı bir iş adamıdır. Kafasında 40 tilkiyi kuyruklarını birbirine değdirmeden gezdiren son derece zeki bir politikacıdır. 

İkna kabiliyeti yüksektir. Hitabeti güçlüdür. Vizyon sahibidir. Sadece CHP’lileri değil, toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasetçidir. Başta MHP’liler olmak üzere Ak Partililer ve tüm cemaatler arasında da sevilen saygı duyulan bir isimdir.

Sütte leke vardır ama Özcan Durmaz’da yoktur.

Yineliyorum; Özcan Durmaz’ı kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Özcan Durmaz CHP’nin dolayısıyla Aliağa’nın istikbali adına büyük bir devlettir.

Aidiyeti yüksek tapınma derecesinde kökten CHP'li olan ve hiçbir süreçte Partisine ihanet etmeyen Özcan Durmaz şansını kullanmak Aliağalı CHP’lilerin elindedir. 

Aliağa’da CHP’ye gönül verenler  Aliağa Belediyesini MHP’den geri almak istiyorlarsa Özcan Durmaz ile durmadan yola devam etmek zorundadır. 

Sözün özü: Özcan Durmaz gibi  değerler kolay yetişmiyor, kıymeti bilinmelidir, bilinmek zorundadır. Zira insan elindekinin değerini kaybedince anlar. Aliağalı CHP’liler olurda Özcan Durmaz’ı kaybederse sonra başlarını taşlara çok vururlar. Benden söylemesi vesselam… 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Neonteikhos’a Çıkışta Karlı Bir Gün29 Ocak 2016 Cuma 15:27
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 618 Ocak 2016 Pazartesi 14:58
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 518 Ocak 2016 Pazartesi 14:47
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 417 Ocak 2016 Pazar 13:14
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 317 Ocak 2016 Pazar 13:01
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 214 Ocak 2016 Perşembe 08:56
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 113 Ocak 2016 Çarşamba 09:45
  • Sarıkamış ve Enver Paşa 22 Aralık 2015 Salı 15:26
  • Foça'ya Gökhan Demirağ çok bile!17 Aralık 2015 Perşembe 13:38
  • Mübalede, Foça ve Limni... 09 Aralık 2015 Çarşamba 20:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14