• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Palandöken’den Sınav Uyarısı

Palandöken’den Sınav Uyarısı
PALANDÖKEN’DEN SINAV UYARISI

Ülke genelinde LYS sınavlarına başvuran 1,5 milyona yakın üniversite adayı öğrencinin önümüzdeki günlerde belirlenen çeşitli tarihlerde değişik oturumlarda sınavlara gireceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların bu sınavda yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret etti.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÖNLEM ALALIM”
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm sürücüleri ve yetkilileri 1,5 milyona yakın gencimizin gireceği LYS sınav saatlerinde yüksek ses ve klakson çalınmaması konusunda uyararak trafik sıkışıklığına meydan verilmemesini istedi. Öğrencilerin sınava yetişmek için erken hareket etmelerini de isteyen Palandöken, “Sınav günü belediyeler otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli. En önemlisi sefer saatleri sıklaştırılmalıdır. Sınav günü trafik sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak korna ve klakson çalınmasına engel olunmalıdır. Birde düğün yapan ailelerin düğün saatlerini ve buna göre yeniden düzenlemeleri gençlerimizin geleceği için çok önemli' dedi.  

“GÜRÜLTÜ YAPILMASIN”
Bu yıl LYS, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirileceğini belirten Bendevi Palandöken, “Tüm şoför esnafından ve araç sürücülerinden sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında aynı şekilde sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınması öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Yine yaz aylarının gelmesi ile başlayan düğünlerde düğün sahiplerinin de gençlerimizin geleceğini düşünerek sınav saatlerinde hem trafiğin tıkınmasına sebep olacak hareketlerden kaçmalı, hem de yüksek ses yapılmasına engel olmalılar. Bunun için sınav saatlerinde gürültü yapılmaması için gerekli tedbirler şimdiden alınmalıdır. Aksi halde öğrenciler yüksek sesten dolayı kulaklarına pamuk tıkamak zorunda kalabilirler' diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14