• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Pazarlarda Yeni Dönem

Pazarlarda Yeni Dönem
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Yeni yılla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren peynir ve çay ürünleri ile ilgili yeni düzenlemeleri resmileştirdi
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NIN YENİ YIL UYGULAMALARI
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Yeni yılla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren peynir ve çay ürünleri ile ilgili yeni düzenlemeleri resmileştirdi.
 
PAZARLARDA YENİ DÖNEM
Daha önce raflarda yer alan açık peynir, dökme çay gibi ürünlerin satışları yasaklandı. Bu gıdalarla birlikte yeni dönemde taklit, tağşiş ve sahte olarak piyasaya sürülen bal, takviye gıdalar, enerji içecekleri, siyah çay, bitkisel ve sıvı yağlarda ise etiket kullanmanın yasal olarak zorunlu olduğu duyuruldu.
 
SOFRALARIMIZ DAHA GÜVENLİ!
Hemen hemen her gün marketlerden sofralara taşınan gıda ürünlerinin hijyen durumu, muhafazası, taşıma ve piyasaya uygun kriterleri Türk Gıda Kodeksi’nin değişiklikleri ile çok daha güvenli hale geldi. Bu değişiklikler sonucu sağlık koşulları dikkate alındığı zaman peynirin yeni dönemi vatandaşın içini rahatlatacak. Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’nde tüketicinin yanıltılmaması adına peynirler ‘köy peyniri’, ‘geleneksel peynir’, ‘doğal peynir’, ‘çiftlik peyniri’ gibi isimlerle satışa sunulamayacak.
 
SAHTECİLİĞE ETİKET, HİJYENE AMBALAJ!
Yeni dönemle birlikte oluşturulan ürün doğrulama ve takip sistemi de uygulama da yerini buldu. Tüketiciler, satın aldıkları ürünlerin güvenirliğini artık etiketler sayesinde markette rahatça ve güvenerek kontrol edebilecek. / EGE BASIN GRUBU
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14