• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

PETKİM’de Serkan Aksüyek Şoku

PETKİM’de Serkan Aksüyek Şoku
Geçtiğimiz günlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında başlatılan operasyonların Türkiye’nin sanayi devi PETKİM’e sıçramasıyla birlikte

PETKİM’DE SERKAN AKSÜYEK ŞOKU

Geçtiğimiz günlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında başlatılan operasyonların Türkiye’nin sanayi devi PETKİM’e sıçramasıyla birlikte burada gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar görevden alınma ve istifaları da beraberinde getirmişti.

FETÖ operasyonları neticesinde yaşanan gelişmelerle sarsılan PETKİM, son olarak da sürpriz bir ayrılık şoku yaşadı.

7 yıldır PETKİM’in Kurumsal İletişim Yöneticiliği görevini yürüten Serkan Aksüyek, meslektaşlarına hitaben kaleme aldığı bir metinle PETKİM’deki bu görevinden ayrıldığını duyurdu.

Görevden ayrılmasının FETÖ operasyonları ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığının altını çizen Aksüyek, basın dünyasına yaptığı yazılı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Meslektaşlarım,

Petkim’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak, 7 yıldır devam eden görevimden 31 Temmuz tarihi itibarıyla ayrılmış bulunuyorum.Sizlerin değerli emekleri ile Türkiye’de yerli üretimin, sanayileşmenin, kalkınmanın önemini yurttaşlarımıza ve kamuoyumuza biraz daha yüksek sesle anlatma olanağı bulduğumuzu sanıyorum.

Kamuoyumuzun bildiği gibi Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında 27 Temmuz günü Petkim Genel Müdürü S. Korkut gözaltına alınmıştır. Bugün sabah ise şirketin farklı departmanlarından 30’un üzerinde çalışan gözaltına alınmıştır. Bu çete ve terör örgütü ile bağlantılı kim varsa Türk yargısı önünde hesap verecek, suçlu ise cezasını çekecek ve bu kutsal vatan toprakları 15 Temmuz ve benzeri ihanetleri eminim bir daha asla yaşamayacaktır. Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlar ilgisi uzaktan yakından bulunmamaktadır. Bu noktanın altını özellikle çizmek istiyorum.

Petkim’in böylesine vasat tartışmaların içinden bir an önce çıkarak ve milli şirket olma vasfını koruyarak;  ülkemiz için üretime, ihracata, katma değere, iş ve aş yaratmaya odaklanmasını gönülden diliyorum.  Türkiye’nin yüz akı sanayi kuruluşlarının başında gelen şirketimizin gelecekte çok daha büyük ve gurur verici başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.Görev sürem boyunca benden yardım ve desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma, dostlarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.
İş koşuşturmacası ve yoğunluğu arasında istemeden de olsa birbirimize kırıldığımız dostlarımız olduysa, onlardan da haklarını helâl etmelerini dilerim.Sevgi ve saygılarımla…”

 

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14