• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Petkim’in yeşilokulu kendi enerjisini üretecek

Petkim’in yeşilokulu kendi enerjisini üretecek
Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi ve doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim,eğitim alanında yaptığı çalışmalara aralıksız devam ediyor.

İnşası ve yenilenebilir enerji sistemi kurulumu SOCAR Türkiye grup şirketi Petkim tarafından finanse edilen Bayraklı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerjiden sağlayan ilk devlet okulu oldu.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi ve doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim,eğitim alanında yaptığı çalışmalara aralıksız devam ediyor. Projelerini BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıodağında hayata geçiren Petkim’in İzmir Bayraklı’da hayata geçirdiği Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokuluenerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerjiden sağlayan ilk devlet okulu oldu.
Proje kapsamında; enerji verimliliği ile enerji giderlerinin azaltılması ve enerji tasarrufu sonucunda ortaya çıkan karbondioksit emisyonlarının azaltılmasıhedefleniyor.Petkim tarafından kurulan32,8 kilowatt peak (kwp) gücündeki güneş enerji sistemi ile Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu kendi elektriğini üreterek maddi açıdan ve arz güvenliği açısından da fayda sağlayacak.

SOCAR Türkiye, sürdürülebilirlik vizyonuyla; insana, çevreye, eğitime, kalkınmaya destek olarak, katma değer yaratan faaliyetlerini sürdürürken “Değer Benim Programı” kapsamında çalışanlarının tasarladığı birçok projeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu da Petkim’in gerçekleştirdiği “Değer Benim” projeleri sayesinde elde ettiği maddi kazanımlarla 2018 yılında inşa edildi.



 

 

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14