• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Platformdan 4+4+4 Tepkisi

Platformdan 4+4+4 Tepkisi
ALİAĞA HABER//ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Demokrasi Platformu Bileşenleri hükümetin 4+4+4 kademeli eğitim sistemini eleştiren basın açıklaması yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen bu yıl uygulamaya konulan eğitim sistemine tepkiler sürüy

ALİAĞA DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN 4+4+4 TEPKİSİ

ALİAĞA HABER//ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Demokrasi Platformu Bileşenleri hükümetin 4+4+4 kademeli eğitim sistemini eleştiren basın açıklaması yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen bu yıl uygulamaya konulan eğitim sistemine tepkiler sürüyor. Aliağa Demokrasi Platformu Bileşenleri Atatürk İlköğretim Okulu önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Aliağa Eğitim Sen Temsilcisi Ahmet Tüfek AKP’nin eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirerek hızla hayata geçirdiğini belirterek “Eğitim sisteminin top yekün bir dönüşüme tabi tutulmasının yanı sıra, AKP hükümetinin bu sürecin başından itibaren izlediği tutum ve davranışlar kendi ideolojik hedeflerini açıkça ortaya koymaktadır” dedi. Yeni eğitim sistemi ile sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda çocuk emeği üzerinde ki sömürünün  kesintisiz hale de getirildiğini söyleyen Tüfek 12 Eylül darbesinin ürünü olan zorunlu din derslerinin seçmeli ders kılıfı ile  eğitimin her kademesinin imam hatipleştirilerek, yapılacak olan sömürüye sessiz kalacak dindar nesle giden yolu da kolaylaştırmanın amaçlandığını belirtti. 

Eğitimi gericileşmeye ve ticarileşmeye mahkum eden bir anlayışın olduğunu söyleyen Ahmet Tüfek “AKP’nin 4+4+4 kademeli eğitim projesi ile daha da derinleşmekte, bu şekilde eğitim sermayenin ve cemaatlerin denetimine sunulmaktadır” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının büyük kaos ve karmaşa ile açıldığını, okulların alt yapı ve fiziki yetersizliği gibi pek çok sorunun hala çözümsüzlük içerisinde olduğunu ifade eden Tüfek “ Okulların dönüştürülmesi ile öğretmen ve öğrencilerin resmen sürgün edilmesi, yeni müfredat hazırlığının olmaması, 4+4+4 sonrasında çok sayıda öğretmenin norm fazlası haline gelmesi ve özellikle ortaokullarda öğretmen ihtiyacı gibi sorunların 2012 – 2013 eğitim öğretim yılının tam bir karmaşa ve kaos ortamında başlayacak oluşunu kaçınılmaz bir hale getirmektedir” dedi.

Hükümetin artan ve gittikçe toplumsallaşan tepkiler karşısında köşeye sıkıştığını belirten Tüfek “Hükümetin kendisine yöneltilen bilimsel eleştirel karşısında acizliği ise bugünkü çaresizliğinde boyutlarını sergilemektedir. İçine düştüğü bu durumdan her zaman başvurduğu takiyeler ile çıkmaya çalışmakta,  kendisine karşı yükseltilen mualif sesleri toplumda prim yapacağına inandığı kodlamalar üzerinden suçlamalarla susturmaya çalışmaktadır” dedi.

Aliağa Eğitim Sen Temsilci Ahmet Tüfek son olarak “Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan bu sistemi durdurmak için sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14