• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Rektör Budak, Kütüphaneler, Akademik Dünyanın Merkezindeki Mekânlardır

Rektör Budak, Kütüphaneler, Akademik Dünyanın Merkezindeki Mekânlardır
Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde yenilenen Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

REKTÖR BUDAK, “KÜTÜPHANELER, AKADEMİK DÜNYANIN MERKEZİNDEKİ MEKÂNLARDIR”

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde yenilenen Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde  “Uluslararası Öğrencilerle Buluşma ve Yenilenen Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi’nin Açılışı” nedeniyle tören düzenlendi. Törene,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay,  Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Kutsal Turhan, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Nadim Macit, Enstitü Müdürü Yardımcıları Prof. Dr. Zeki Kaymaz ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Üstün, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Müdürü Emekli Öğretim Üyesi  Prof. Fikret Türkmen, Dr. Mehmet Yardımcı, EÜ Senato Üyeleri, fakülte, yüksekokul ve enstitülerin yöneticileri, akademisyenler, bürokratlar ve öğrenciler katıldı.  

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Enstitümüz bünyesinde Türkiye Türkçesi öğretimi faaliyetini yürüten TÖMER aracılığıyla burslu ve burssuz olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden 256 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Farklı kültürlerden genç nesillere Türkçemizin öğretilmesi bizlere onur veriyor. Üniversitemiz,  Yükseköğretim Kurulu’nun “2018-2022 Dönemi Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi”nde pilot üniversiteler arasında yer aldı.  Eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini artırmak için 116 uluslararası ikili iş birliği anlaşmamız bulunuyor. Pek çok üniversite ile görüşmelerimiz de devam ediyor.  Üniversitemizde 4 farklı kıtadan, 117 farklı ülkeden 1349 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Sahip olduğumuz bu çeşitlilik, bilim üreten ve aktaran bir kurum olarak üniversitemizin en büyük zenginlik kaynaklarından birisi. Ege Üniversitesi Değişim Programları Ofisi’ni yeniden yapılandırdık. Geçtiğimiz hafta Barselona’da gerçekleştirilen Avrupa Üniversiteler Birliği Toplantısına katıldım.  Ülkemizden katılan tek Rektör olarak birikimlerimizi diğer rektörlerle paylaştım” dedi.
 
“KÜTÜPHANELER ÜNİVERSİTELERİN KALBİDİR”
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Enstitümüzün bünyesinde yeniden düzenlenen ve yenilenen Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi’nin açılışını yapıyoruz. Üniversiteler için kütüphaneler saygınlık, görünürlük ve kimlikleri nitelemenin ön sıradaki unsurudur. Özellikle Sosyal Bilimler için kütüphane olmazsa olmazlardandır. Bilim, entelektüel ve genel olarak kültürel alan için kütüphaneler, akademik dünyanın merkezindeki mekanlardır. Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir.  Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde böyle bir ihtisas kütüphanesinin bulunması ve geliştirilmesi çok önemlidir. Üniversitemize böylesine önemli bir ihtisas kütüphanesini kazandıran, buna öncülük eden Prof. Dr. Fikret Türkmen’i ve emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Nadim Macit,   “Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü dünyaya açılan bir penceredir.  Şu an bu salonu izlemek bütün dünyayı izlemektir” dedi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Müdürü Emekli Öğretim Üyesi  Prof. Fikret Türkmen ise “Benim çok hoşuma giden bir söz vardır. ‘Gençler sizler kütüphanelerin ve laboratuvarların sessizliğinde yaşayınız’ ve akşam yatağınıza uzandığınız zaman kendinize şu soruları sorun, Bugün kendim, ailem, ülkem ve insanlık için ne yaptım. Bu sorulara elimden geleni yaptım diyebiliyorsanız rahat bir uykuyu hak etmişsinizdir. Sizler de faydalı olabileceğine inandığım kütüphanede yaşamaya devam edecekseniz, faydalı olmanın gururunu yaşayacaksınız” dedi. // EGE AJANS

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14