• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Saka “Kariyer Söyleşileri” Kapsamında Öğrenciler İle Buluştu

Saka “Kariyer Söyleşileri” Kapsamında  Öğrenciler İle Buluştu
​TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Onursal Başkanı Adnan Saka, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “‘Mesleki Eğitim’ söyleşisinin konuğu oldu.

TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Onursal Başkanı Adnan Saka, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “‘Mesleki Eğitim’ söyleşisinin konuğu oldu.

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun “Kariyer Söyleşileri” kapsamında düzenlenen programda öğrenciler kariyerlerini planlarken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Söyleşiye Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevil Şener, Aliağa Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Işıl Şahin, Aliağa Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Melike Aslı Zileli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Adnan Saka, üniversite öğrencilerine öğrencilik hayatından iş hayatına geçiş sürecini ve bu süreçte bazı yapılması gereken hedef ve planlamaları anlattı.

TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Saka, Türkiye’de ekonominin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman bulunamadığını ifade ederek bilinçli meslek seçiminin önemine işaret etti. Saka, Aliağa’da çalışma olanakları, hangi sektörlerde hangi mesleklere ihtiyaç duyulduğu konusunda bilgiler vererek “Yaşadığınız bölgede hangi iş kollarının bol olduğuna, okul bitince nerede ve nasıl çalışabileceğinizi okurken tasarlayın. Başkalarının tercihleri veya düşünceleri sizi etkilemesin. Hayalini kurduğunuz hedefe ulaşmak için planlı ve programlı yaşayarak, çok çalışın, yeteneklerinizi geliştirin. ‘Her işi yaparım’ demeyin, bir işi yapın ama çok iyi yapın. Artık hepimiz dünya vatandaşıyız. Bunun için mutlaka yabancı lisan öğrenip dünyayı da takip edin” dedi.

Konuşmasında mesleki eğitimin önemi de değinen Saka, “Mesleki eğitim ülkenin ve gençlerin geleceğine bir yatırımdır. Günümüzde mesleksiz, vasıfsız bir kişinin iş bulma olanağı giderek azalıyor. Bu yüzden hızla mesleki eğitime yönelmeliyiz. Ülkemizde ciddi seviyede eksikliği yaşanan nitelikli ara eleman ihtiyacına karşılık vermek adına meslek okullarımızı daha tercih edilir konuma getirilmelidir. Yatırımcıların mesleğinde iyi olan, üreten, verimli olan, üretirken kurumunu düşünen nitelikli ara personele şiddetle ihtiyacı bulunuyor. Bu özelliklere sahip olan kişiler her zaman iş bulabilir. Aliağa gibi bir sanayi kentinde gençlerimiz iyi yetişmiş meslek personeli olduğunda işinin her zaman çok kolay olacağını unutmayın” diye konuştu.

Sosyal yaşam ve iş yaşamına dair tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaran Saka, toplantının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14