• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Sektörde Emin Adımlarla İlerliyor

Sektörde Emin Adımlarla İlerliyor
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Kurulduğu 1989 yılından bugüne motorlu taşıt sürücüleri adaylarına son teknolojik
ALİAĞA SÜRÜCÜ KURSU SEKTÖRDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
Kurulduğu 1989 yılından bugüne motorlu taşıt sürücüleri adaylarına son teknolojik imkânlarla eğitim vermeyi ilke edinmiş olan Aliağa Sürücü Kursu, sektöründe öncü konuma gelerek lider kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 
Yılda dört yüz kişiye kurs veren Aliağa Sürücü Kursu; Trafik ve Çevre Bilgisi, Araç Tekniği, İlk Yardım Bilgisi, Trafik Adabı, Direksiyon Eğitimi gibi dersleri alanında uzman eğitmenler eşliğinde veriyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetimi altında hizmet veren kursun filosunda 9 araç bulunuyor. Kurumda üç derslik yer alıyor. Elli yedi kişilik öğrenci kontenjanına sahip kurumda 9 personel görev yapıyor.
 
Aliağa Sürücü Kursu olarak amaçlarının trafikte bilinçli sürücüler yetiştirmek olduğunu belirten kurum müdürü Engin Akarsu,  kurum olarak trafik davranışını hem yasal hem de ahlaki bir görev olarak benimseyen sürücüler yetiştirmeyi öncelikli hedef olarak benimsediklerini söyledi.
 
AKARSU: ADAYLARIMIZA TRAFİĞE ÇIKABİLECEK BİLGİYİ VE TECRÜBEYİ KAZANDIRIYORUZ
Sürücü adaylarına trafiğe çıkabilecek bilgi ve tecrübeyi kazandırmak adına büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Akarsu, “Teorik derslerimizin haricinde kursiyerlerimize on dört dersten oluşan direksiyon eğitimleri veriyoruz.  Bu derslerin her biri elli dakikadan oluşuyor. Güvenli araçlarla akan trafikte verdiğimiz direksiyon eğitimi ile sürücü adaylarımıza trafiğe çıkabilecek bilgiyi ve tecrübeyi kazandırıyoruz.
Bunun haricinde iki dersi de simülatör aracında veriyoruz. Eğer ki sürücü adayı kendisini direksiyon eğitiminde eksik görürse ek olarak direksiyon dersleri veriyoruz” dedi.
 
“BAŞARI ORANI YÜZDE 55’İN ALTINDA OLAN KURUMLAR İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILACAK”
Sürücü kurslarındaki kalitenin gün geçtikçe arttığını da sözlerine ekleyen Akarsu söyle konuştu: “Sürücü adayımız yazılı sınavı geçtikten sonra adayın ismini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildiriyoruz. Fakat adayın ismini müdürlüğe bildirmeden önce adayı direksiyon konusunda ön sınava tabi tutuyoruz. Aday bu sınavdan geçtiği takdirde ismini genel müdürlüğe bildiriyoruz. Genel müdürlük adayın direksiyon eğitimlerini tam olarak aldığına kanaat getirirse ismini Milli Eğitim Müdürlüğüne bildiriyor. Ayrıca sınav başarı oranı yüzde 55’in altında olan kurumlar için soruşturma başlatılacak. Eskiden, ehliyetini alsın nasıl olsa öğrenir mantığı vardı. Şimdi ise öğrensin sonra ehliyetini alsın mantığı var. Bu da hem sürücü kurslarının kalitesini artırıyor hem de trafik güvenliğinin artmasına yardımcı oluyor”
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14