• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Shakespeare öyle oynanmaz böyle oynanır

Shakespeare öyle oynanmaz böyle oynanır
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İngiltere'nin önemli sanat duraklarından London West End'de 10 yıldır kapalı gişe oynayan 'Shakespeare'in Bütün Eserleri' adlı o
SHAKESPEARE ÖYLE OYNANMAZ BÖYLE OYNANIR 
 
İngiltere'nin önemli sanat duraklarından London West End'de 10 yıldır kapalı gişe oynayan 'Shakespeare'in Bütün Eserleri' adlı oyunun, Türkçeye uyarlanmış hali Aliağa'da sahnelendi.
 
 
Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında seyirci karşısına çıkan 'Tiyatro Keyfi' oyuncuları, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük şairi ve oyun yazarı olarak değerlendirilen William Shakespeare'in eserlerini alışagelmişin dışında bir bakış açısıyla sergiledi.
 
Dünyada William Shakespeare'in eserlerini sahnelere taşıyan, ancak sergilerken eserlerin hakkını teslim edemeyen oyunları ve bu oyunlarda yapılan absürtlükleri hiciv yoluyla eleştiren tek perdelik oyun, izleyenlerine 'Shakespeare'in eserleri öyle oynanmaz, böyle oynanır' dedirtti.
 
İZLEYENLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda seyircisi ile buluşan oyunda; Kemal Erdurak, Mesut Yılmaz ve Kerem Muslugil gibi gelecek vaat eden genç oyuncular rol aldı. Bir saat süren gösteride seyircileri zaman zaman oyuna dahil eden oyuncular, doğaçlama esprileriyle de seyirciden sık sık alkış aldı. Shakespeare'in eserlerini aslından uzaklaştıran çağdaş Tiyatro'yu ti 'ye alan oyun, izleyenlerin beğenisini topladı.
 
Adam Long, Daniel Singer ve Jess Winfield tarafından kaleme alınan oyunda; Shakespeare'in her bir eserini günümüze ait espri, dans ve müzikler üzerinden kısa skeçler halinde anlatan trajikomik oyun,  gecenin sonunda tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Oyunu tiyatro severler ile birlikte izleyen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, oyunun sonunda sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti.  Oyunculara Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür eden Özkurt, ünlü yönetmen Kemal Başar'a gecenin anısına Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
BAŞAR: TİYATRO ORGANİZASYONLARINI GÖRDÜKÇE DUYGULANIYORUM
Oyunun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Kemal Başar, "Tiyatro Keyfi ekibi olarak Aliağa'da sahne almaktan büyük mutluluk duyduk. Ramazan ayı içerisinde yapılan kültür sanat etkinlikleri kapsamında ikinci kez Aliağa'ya geldik. Önceki gelişimizde 'Öykülerden Oyunlar' isimli oyunumuz ile Aliağalıların karşısına çıkmıştık.  Aliağa'da tiyatro adına inanılmaz işler yapılıyor. Ramazan ayı boyunca 30 günde 28 oyunun burada oynanması, iftardan hemen sonra Aliağalıların amfi tiyatroyu doldurması bizim özlediğimiz tablolar. Böyle tiyatro organizasyonlarını gördükçe duygulanıyorum" diyerek, kendilerini Aliağalı tiyatroseverler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür etti.
 
Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu merhum Savaş Başar'ın oğlu Kemal Başar'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunun konusu şöyle gelişiyor: Üç aklı evvel erkek oyuncu, Shakespeare'in bütün eserlerini birden seyirciye sunmaya kalkışır. Üstelik Shakespeare hakkında yüzeysel bilgi ve kulak dolgunluğundan başka bir donanımları yoktur. Cehaletin verdiği cüretle kadın rolleri, cadılar, soytarılar, hepsini oynamaya çalışınca aksilikler birbirini izler, olaylar çılgınlık boyutuna erişir.
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14