• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Söke Sağlık Yüksekokulu Kep Attı

Söke Sağlık Yüksekokulu Kep Attı
Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşen törenle uğurladı.

SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU KEP ATTI

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşen törenle uğurladı.

Törene, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Söke Sağlık Yüksekokulu Okul Birincisi Güler Astar, yaptığı konuşmasında, Adnan Menderes Üniversitesi’nden mezun olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek, hocalarına ve ailesine teşekkür etti. Okulunu limana benzeten Astar, başka denizlere yelken açacaklarını fakat okullarını asla unutmayacaklarını ifade etti.

Gençleri iş yaşamlarına uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, yaptığı konuşmada, öğrencilerin modern hemşireliğe adım atmalarında zorlu bir 4 yılı geride bıraktıklarına değindi.  Bilgi beceri ve donanımı okullarında aldıklarını ve bu donanımlarını sürekli güncelleyerek kendilerini yenilemelerini isteyen Akyıl, Mevlana’ya atıfta bulunarak “ Bir mum diğer mumu tutuşturarak ışığından bir şey kaybetmez.” dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere, Yaptığınız meslek insana dokunuyor ve inancıma göre iyi insan olarak mesleğinizi yaparsanız her zaman her yerde kazanırsınız. Hastalara iyi davranın, onlara iyi bakın ki Allah da size iyi baksın. Burada size veda etmiyoruz. Unutmayınız ki, burası sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Almanya’nın sözde Ermeni soykırımını tanımasına “ En büyük soykırımcılar meclislerinden bu yasayı geçirenlerdir.” sözleriyle tepki gösterdi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın okul birincisi Güler Astar’a plaket ve başarı belgesi vermesiyle devam eden tören, mezun olan öğrencilerin Hemşirelik Yemini etmelerinin ardından keplerini atmasıyla son buldu.  EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 841 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14