• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Sonbahara Keyifli Başlangıç

Sonbahara Keyifli Başlangıç
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında sanatseverler için bir dizi etkinlik hazırladı.

SONBAHARA KEYİFLİ BİR BAŞLANGIÇ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında sanatseverler için bir dizi etkinlik hazırladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, dünyaca ünlü Japon Davulu grubu “Ondekoza” ve 10 telli gitarist Serkan Yılmaz’ı konuk ediyor. Ödüllü tiyatrolar, sergiler ve açık havada sinema keyfi de bu ayın sanat takviminde yer alıyor. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında da sanatseverlerin ilgisini çekecek programlar hazırladı. 
 
Arjantin’de yaşayan dünyaca tanınan besteci, aranjör ve 10 telli gitarist Serkan Yılmaz, 11 Eylül’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir konser verecek.  Saat 20.00’da başlayacak konseri İzmirliler ücretsiz dinleyebilecek. Programda Türk ve Latin Amerika müziklerinden 10 telli klasik gitar için düzenlemeler ve Serkan Yılmaz’ın kendi besteleri yer alacak. 
 
Ertuğrul anısına..
Dünyaca tanınmış Japon Davulu grubu “Ondekoza”nın Türkiye’deki ilk turu, 18 Eylül’de yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlayacak. Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin temeli olarak bilinen Ertuğrul Fırkateyni Faciası’nın 125. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, sanatçıların olağanüstü performanslarıyla izleyicileri büyüleyecek. Saat 20.00’da Büyük Salon’da başlayacak konser ücretsiz gerçekleşecek. Grup daha sonra İstanbul’da da iki konser verecek. 
1969 yılında Japonya’nın Sado Adası’nda kurulan “Ondekoza” davul gurubu, İsviçre, Amerika, İtalya, Almanya, Rusya gibi ülkelerde konserlerine devam ediyor. 
 
1 Eylül “Dünya Barış Günü”
Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Barış Derneği işbirliği ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir söyleşi programı gerçekleştirilecek. Barışı kitlelere yapmak amacıyla çalışmalar yürütülen Türkiye Barış Derneği üyelerinin de katılacağı söyleşi programında Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Gencay Şaylan, Ergun Elgin, eski CHP Milletvekili Mustafa Gazalcı, Av. Enis Coşkun konuşmacı olarak yer alacak. 
 
Adnan Saygun’da dünya sineması
İzmir’in kültürel yaşamının vazgeçilmez renklerinden biri haline gelen “Yeniden Sinematek” etkinlikleri, bu yaz yine birbirinden güzel filmleri sinema tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda her Çarşamba yapılan gösterim mekanına bu yaz İzmir’in en prestijli sanat merkezi olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) de eklendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki Sinematek programında, 1 Eylül tarihinde, en iyi animasyon dalında 2015 Oscar’ına aday olan Japonya yapımı Prenses Kaguya Masalı, 15 Eylül’de ise yönetmenliğini Noah Baumbach’ın yaptığı Amerikan yapımı While We Are Young filmleri yer alacak.  
 
Yıldızların altında film keyfi 
Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki gösterimler ise 2 Eylül’de Prenses Kaguya Masalı ile başlıyor. 
9 Eylül’de 2014 yılı Katar, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere yapımı “Theeb” filmi sinemaseverlerle buluşacak. Senaryosu Naji Abu Nowar ve  Bassel Ghandour ait olan filmin yönetmenliğini Naji Abu Nowar yapıyor. Çeşitli film festivallerinde en iyi yönetmen ve en iyi film ödülü alan filmde Theeb’de, küçük bir çocuğun, babasının ölümünün ardından nasıl yetişkine dönüştüğü konu ediliyor. 
 
16 Eylül’de 2014 yılı Brezilya, İtalya ve Fransa ortak yapımı “Toprağın Tuzu” belgesi yer alacak. 2014 Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış Bölümü Jüri Özel Ödülü
ve 2014 San Sebastian Film Festivali Seyirci Ödülü alan belgesel, yakın tarihteki uluslararası uyuşmazlıklara, açlığa ve toplu göçlere tanıklık eden dünyaca ünlü fotoğrafçı Sebastião Salgado’nun, gezegenin güzelliğini, el değmemiş toprakları, vahşi hayvan ve bitkileriyle muazzam insanlık manzaralarını keşfetme öyküsünü anlatıyor.
23 Eylül’de ise “While We Are Young” filmi gösterilecek. Senaryosunu ve yönetmenliğini Noah Baumbach’ın yaptığı ABD yapımı filmde insan ilişkileri anlatılıyor. 
 
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sinematek günleri 30 Eylül’de “The Rocket” filmi ile sona erecek. Senaryosu ve yönetmenliğini Kim Mordaunt’un yaptığı film, 2013 yılında Berlin’de En İyi İlk Film ve Tribeca Film Festivali’nde de Uluslararası Af Örgütü Ödülü’nü aldı. 
 
Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki tüm film gösterimler ücretsiz olacak ve saat 21.00’da başlayacak. 
 
Çocuklar için tiyatro
İzmirli çocuklar 13, 17 ve 20 Eylül tarihlerinde, 11.00 ile 14.00 saatlerinde İzmir Sanat’ta “Kırmızı Başlıklı Kız” oyunu ile buluşacak. Tiyatro Elma’nın sunduğu oyunun ücreti sadece 1 TL. Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda ise  10, 14 ve 17 Eylül tarihlerinde ve yine 11.00-14.00 saatlerinde Tiyatro Arkadaş oyuncularının “Şapkalı Ağacın Şarkısı” isimli müzikli, danslı, eğitici komedi oyunu sahnelenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği ücretsiz olacak. 
 
Ödüllü tiyatrolar 
2012 ve 2014 yıllarında “En iyi yazar” ve “En iyi metin” ödülü alan “Seni Seviyorum İrina” adlı oyun, 10 Eylül saat 20.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak. Yarım kalan bir aşk hikayesini “Tiyatro Arkadaş” oyuncuları sahneye taşıyacak. Oyunun yazarı ve yönetmeni ise Halil Kırkayak.  Oyun ücretsiz olarak izlenebilecek. 
 
12 Eylül saat 16.00 ve 20.30’da İzmir Sanat’ta, Tracy Letts'in yazdığı ve Pulitzer ödüllü “Katil Joe” isimli oyun sahnelenecek. Oyunda Engin Hepileri, Öykü Karayel, Defne Halman, Taner Ölmez ve Mehmet Birkiye rol alıyor. 1 TL.’den satılan oyunun biletleri; www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat merkezlerinden temin edilebilecek. 
 
Çetin Emeç’te “Görsel Sanatlar Buluşması”
Kedi Kültür Sanat Merkezi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması'nın ikinci sergisi,  Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde  2-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Genç sanatçıların üretimini desteklemek amacıyla düzenlenen serginin küratörlüğünü Nail Özsoylu yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ve uluslararası sanatçıların katılımıyla düzenlenen sergi, tarihi mekanda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 66 genç sanatçının katıldığı sergi 2 Eylül’de saat 18.00’da açılacak. 
 
Çetin Emeç Sanat Galerisi, Eylül ayında Neşem Ertan Ayata’nın “Takı Tasarım” sergisine de ev sahipliği yapacak. 17 Eylül tarihinde açılacak sergi 2 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. 
 
8 Eylül’de ise İzmir Sanat’ta, “Faik Büyükuncu Fotoğraf Sergisi” başlıyor. Sergi 21 Eylül tarihine kadar açık kalacak. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14