• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Su Ürünleri öğrencilerine talip var

Su Ürünleri öğrencilerine talip var
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / İstanbul su ürünleri ihracat şampiyonu Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden mezun 15 Su Ürünleri Mühendisi talep etti.
İKÇU SU ÜRÜNLERİ ÖĞRENCİLERİNE TALİP VAR
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
İstanbul su ürünleri ihracat şampiyonu Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden mezun 15 Su Ürünleri Mühendisi talep etti.
 
İstanbul İhracatçıları Birliği Sektör Başkanı ve İstanbul İhracat Şampiyonu Sagun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni ziyaret ederek Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay’dan eğitim modeli hakkında bilgi aldı. 
 
DENEYİMLİ İŞ ADAMINDAN İKÇÜ’YE ÖVGÜ
İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’ne ait eğitim, uygulama ve araştırma birimlerini gezen Sagun, çipura, levrek, alabalık ve orkinos yetiştiriciliği yaptıklarını ve birçok ülkeye işlenmiş su ürünleri ihraç ettiklerini vurgulayarak iyi eğitim almış su ürünleri mühendisi ihtiyaçlarının her geçen yıl daha da arttığını belirtti. Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni yakından takip ettiklerini belirtti ve sektörle entegre çalışmalar yürüterek uygulamalı eğitim verdikleri için Dekan Prof.Dr.Tekinay’ı tebrik etti.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Ahmet Tuncay Sagun, İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olacak 15 öğrenciyi yetiştiricilik ve işleme tesislerinde istihdam etmeye hazır olduklarını açıklarken eğitim-öğretim sürecinde Su Ürünleri Fakültesi’ne ihtiyaç duyduğu konularda da destek olacaklarını söyledi. 
 
MEZUNLARIMIZIN İŞLERİ ŞİMDİDEN GARANTİ
İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tekinay ise; Su Ürünleri Fakültelerinin öğrenci tercihleriyle ilgili problemler yaşadığı bir dönemde sektörün önde gelen güçlü bir üreticisi ve ihracatçısından böyle bir destek aldıkları için çok gururlandıklarını belirtti. Prof.Dr.Tekinay, Rektörlüğün de desteğiyle 3 yıl gibi kısa bir zamanda kuruluşlarını tamamlayarak, verilen uygulamalı eğitimler ile öğrenci tercih sorununu aştıklarını ifade etti ve sektöre ihtiyaç duyduğu konularda uzmanlaştırılmış su ürünleri mühendislerini kazandıracaklarını vurguladı. Prof.Dr.Tekinay, 2016 yılında İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’nin ilk mezunlarını vereceğini hatırlattı ve: “Sektörün önemli isimlerinden gelen destekler mezunlarımızın işlerinin özel sektör tarafından şimdiden garanti edildiğinin önemli bir göstergesidir” dedi.
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14