• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Tarımsal Kalkınma Projesi

Tarımsal Kalkınma Projesi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir Valiliğinde “İzmir İli Arazi Sınıflandırması Projesi” sunumu gerçekleştirildi. Sunuma İzmir Valisi M.Cahit KIRAÇ, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan
ÖZEL İDAREDEN TARIMSAL KALKINMA PROJESİ
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir Valiliğinde “İzmir İli Arazi Sınıflandırması Projesi” sunumu gerçekleştirildi. Sunuma İzmir Valisi M.Cahit KIRAÇ, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İÇÖZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yard. Serdar BULUT ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakultesi, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf KORUCU katıldı.
İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İÇÖZ “ Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaremiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma ile toprak sayımı ve toprak belirleme anayasası hazırlanıyor. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Urla"da çalışmalarımız bitti. Bu proje ile İzmir"deki bütün ekilebilir, biçilebilir arazilerimizi belirliyoruz. Kimyasal analizini yaparak, toprak sahibine arazisinde hangi ürünü ekmesi gerektiğini söyleyeceğiz ” dedi.
İl Özel İdaresi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  Ege Üniversitesi (Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi, Çevre Merkezi, Edebiyat Bölümü Coğrafya Bölümü) ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile 28.05.2010 tarihinde “İzmir İli Arazi Sınıflandırması” projesi protokolü imzalandı.
Bu proje ile Toprak, su ve bitki örtüsünün korunması kurumlardaki lokal verilerin bir coğrafi veri tabanı içinde toplanması, Arazi Kullanım Planlaması çalışmalarına altlık olması, Tarımsal Yatırım Projelerine (sulama, toplulaştırma, toprak muhafaza, arazi ıslahı vb) zemin oluşturulması, güncellenebilir ve sayısal il arazi envanterinin oluşturulması ve eksikliklerinin giderilmesi için stratejiler geliştirilmesi amaçlanıyor.
İmzalanan protokol çerçevesinde Urla İlçesinde arazi sınıflandırma projesi ihale edildi. Yine bu protokol çerçevesinde Çeşme ve Karaburun İlçeleri Arazi Sınıflandırması ihale edilmiş, bu iki ilçede sonuç aşamasına gelinmiştir. 2011 yılı içerisinde 7 ilçenin daha ihale edilmesi ve tamamlanması hedeflenmektedir. 2012 yılında ise projenin İzmir İlinin tamamını kapsayacak şekilde tamamlanması planlanıyor.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14