ENGEL Yok" /> ENGEL Yok" />
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tatile ENGEL Yok

Tatile <font style=ENGEL Yok" width="300" height="225" />
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Engelli Yaz Kampı’nın konuğu oldu. Aliağa Yeni Şakran Beldesi’nde bulunan Afacan Motel de 28 Mayıs’ta başlayan ve 31 Ağustosa kadar devam edecek

BAŞKAN TANSU KAYA ENGELLİLER KAMPINI ZİYARET ETTİ.

 

TANSU KAYA “ ENGELLİLERİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEK EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ.”

 

BAŞKAN TANSU KAYA “ ALİAĞA DA ENGELLİLERİMİZ HER PROJEMİZİN İÇİNDE YER ALIYOR.”

 

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Engelli Yaz Kampı"nın konuğu oldu. Aliağa Yeni Şakran Beldesi"nde bulunan Afacan Motel de 28 Mayıs"ta başlayan ve 31 Ağustosa kadar devam edecek olan Engelliler Yaz Kampını ziyaret ederek çeşitli aktivitelere katıldı. Başkan Tansu Kaya, Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysun Laçinel Bölat ile kampı ziyaret ederek engellilerle vakit geçirdi, engelli aileleriyle görüşerek sorunlarını ve isteklerini dinledi.

İlk kamp gruplarının katılımı ile bir çay partisi şeklinde geçen ziyarette engelliler ve aileleri ile bol bol sohbet eden Başkan Kaya engelliler ile birlikte kağıt katlama sanatı origami yaptı ve duvar tırmanışı gerçekleştirdi. Her engelliyle tek tek ilgilenen Kaya yaptığı kağıt çiçeği Pınar adlı 28 yaşındaki bir engelliye verdi. Engelliler ve aileleri tarafından büyük bir sevgi ile karşılanan Başkan Tansu Kaya bütün engelliler ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Alternatif Yaşam Derneği ile birlikte yurt dışından ve yurt içinden gönüllü eğitimcilerin refakatinde yürütülen projenin engellilerin hayatına bambaşka bir renk getirdiğini söyleyen Başkan Kaya engelsiz bir hayat için tüm çalışmalarda engelli vatandaşları da düşündüklerinin altını çizdi.

 

BAŞKAN KAYA “ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”

 

Engelliler Tatil Köyü Projesi"nin çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Başkan Kaya “ Aliağa da engelli vatandaşlarımızı ihmal etmiyoruz. Onların rahat yaşamaları için kaldırımlarımızdan yollarımıza kadar fiziksel anlamda iyileştirmeleri yaparken diğer taraftan da sosyal faaliyetlerimiz ile de onlara yeni ve yaşamadıkları tecrübeleri yaşatıyor, sağlık ve eğitim adına yeni projeler üretiyoruz. Engelli Rehabilitasyon Merkezimiz çok yakında faaliyete geçecek, burada vatandaşlarımızın hem fiziksel hem de psikolojik eğitimleri ile rehabilitasyonları gerçekleştirilerek onlara yepyeni bir imkan daha sunacağız. Engelli Otobüsümüz hizmete girdi. İsteyen vatandaşlarımız ücretsiz olarak bu araçtan faydalanabiliyorlar. Bu kamp ile de engelli vatandaşlarımıza güzel bir fırsat sunarak onların tatil yapmalarına ve gönüllerince eğlenmelerine imkan sağlıyor. Hiç yaşamadıkları deneyimleri tadarak dalma eğitimi alıyorlar, yüzüyorlar, gezilere katılıyorlar, oyunlar oynuyor, resim yapıyor, tırmanıyorlar. Onların mutluluğunu görmekten de biz çok büyük mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

 

BAŞKAN TANSU KAYA “ ALİAĞA HER ANLAMDA DEĞİŞİYOR.”

 

            Aliağa"nın her anlamda büyük bir değişim ve gelişim yaşadığını sözlerine ekleyen Başkan Tansu Kaya Aliağa"nın sorunlarının her anlamda dikkatle ele alındığını belirterek şöyle konuştu; “  Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Kentin cadde ve sokaklarını yeniden ve çağdaş bir görünüme kavuştururken engelli vatandaşlarımızı ihmal etmiyoruz. Rahat bir yaşam sürmeleri için yollarımızı ve kaldırımlarımızı onlara göre düzenliyoruz. Bir taraftan fiziki iyileştirmeleri yaparken diğer taraftan da sosyal projelerimizi hayata geçiriyoruz. Engelliler yaz kampı Halkla İlişkiler Birimimizin yoğun çalışmaları sonucu hayata geçirildi. İki ay süren ve tek tek evlere gidilerek tespitleri yapılan engelli vatandaşlarımıza kampı ve projemizi anlattık. Şimdiye kadar Aliağa da ki engelli profili ile ilgili olarak ta böylesine geniş çaplı bir çalışma yapılmamıştı. Ağustos sonuna kadar devam edecek olan kampımızda yaklaşık 250 engelli vatandaşımız hiç yaşayamadığı duyguları yaşayacak. Burada onları çok mutlu ve hayat dolu gördüm. Beni son derece mutlu etti. Projenin tüm maliyeti tarafımızdan karşılanıyor. Engelli vatandaşlarımız için ne yapsak azdır. Emeği geçen herkese tüm çalışma arkadaşlarıma ve gönüllü eğitimcilere çok teşekkür ediyorum.”

 

Başkan Yardımcısı Aysun Laçinel Bölat ta kampın amacına ulaştığını görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek “Burada olmak ve onların sevincine ortak olmak mutluluklarını görmek büyük mutluluk verici. Çok çaba sarf ettik ama buna değdi. Aliağa da yaşayan engelli vatandaşlarımız bu kamp sayesinde yepyeni heyecanlar yaşadılar, hiç yaşamadıkları duyguları tattılar. Her hafta değişik engel gurupları ile devam eden yaz kampımız sayesinde bir çok engelli vatandaşımız ve aileleri rahat bir tatil yapma fırsatı da yakalamış oldular. Tatil yaparken eğitim faaliyetleri ile de yeni yeni şeyler öğrendiler. Halkla İlişkiler birimi olarak bu projenin devamı için de çalışmalarımıza başladık. Artık yeni projelerimiz ile tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

Başkan Tansu Kaya fiziksel engelli Pınar"a origami çalışması sonrası kendi eli ile yaptığı çiçeği verdi.

 

 

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya kampın aktivitelerinden olan duvar tırmanışını engelliler ile birlikte yaptı. Askerliğini Şırnak"ta komando Asteğmen olarak yapan Başkan Kaya duvar tırmanışında hiç zorlanmadı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa'nın Gözü Bacasız Sanayi'de 20 Şubat 2015 Cuma 17:49
  • Satrançta Birinci ligdeyiz26 Temmuz 2012 Perşembe 21:02
  • Başkan Oğuz Sergi Açtı 18 Mayıs 2011 Çarşamba 00:09
  • Miniklerin Bayram Coşkusu25 Nisan 2010 Pazar 23:31
  • Atatürk İlköğretim Okulu 25 Nisan 2010 Pazar 23:24
  • Turnuvada Gol Yağmuru 08 Ocak 2010 Cuma 12:45
  • Engeli Spor İle Aşıyorlar 08 Aralık 2009 Salı 13:05
  • Aliağa'da trap Atışlarına İlgi 20 Ağustos 2009 Perşembe 21:41
  • Küresl Isınmaya PEDAL11 Ağustos 2009 Salı 00:17
  • Turizm Haftası Kutlanıyor15 Nisan 2009 Çarşamba 15:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14