• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Termik Santrale Hayır

Termik Santrale Hayır
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Aliağa Çakmaklı Köyü sınırlarına yapılması planlanan Termik Santrale hayır diyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, vatandaşların oluşturduğu insan zincirine katıldı.

TERMİK SANTRALE HAYIR ZİNCİRİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Aliağa Çakmaklı Köyü sınırlarına yapılması planlanan Termik Santrale hayır diyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, vatandaşların oluşturduğu insan zincirine katıldı.


Aliağa İlçesi Çakmaklı Köyü yakınlarında Enka Enerji Üretim AŞ ve İzdemir AŞ tarafından yapılmak istenen iki termik santral için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu raporlarına karşı açılan 15 davanın bilirkişi incelemesi yörede yaşayan vatandaşların, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve bazı Meclis Üyelerinin de protestosuna sebep oldu.
Çakmaklı Köyüne erken saatte gelen Meclis Başkanı ve bazı Meclis Üyeleri yaklaşık bin vatandaşın oluşturduğu insan zincirine katıldı.
İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından oluşturulan üç kişilik bilirkişi heyeti Osman Hazır'ın başkanlığında termik santral yapılması düşünülen alana gelerek, vatandaşların sessiz protestoları eşliğinde incelemelerde bulundu.
Termik Santral yapılmasını istemeyen vatandaşlara, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, İl Başkanı Tacattin Bayır, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel Meclisi Üyeleri, civar ilçe belediye başkanları ve muhtarlar da eşlik etti.
Demirci dükkanı bile açılmamalı
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Aliağa"nın değil termik santral, demirci dükkanı açılmasını bile kaldıramayacak durumda olduğunu belirterek, Aliağa"da hava kirliliğinin en üst seviyeye ulaştığını, bu durumun da yaşamı etkileyecek boyutlarda olduğunu iddia etti. Meclis Başkanı Değirmenci, “Yapılması düşünülen iki termik santral canlı yaşamını tehdit edecek. Termik santral asit yağmurları ve hava kirliliği yaratacak. Aliağa, İzmir"i etkileyen hakim rüzgarlara sahip. İzmir"in hava kalitesi bu yüzden bozuluyor. Termik santraller de yapılınca iyice bozulacak. Ayrıca termik santrali soğutmak amacıyla denizden su alınacak o da deniz suyunda ısınmaya neden olacak. Bölgedeki tarım arazileri de olumsuz yönde etkilenerek, üretim kayıplarına sebep olacak” dedi. Yaklaşık 20 yıl önce bu bölgeye termik santral yapılmasına yaptıkları eylemlerle izin vermediklerini hatırlatan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “20 yıl önce nasıl izin vermediysek yine engelleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14