• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Toplu Ulaşıma Yarabandı Çözümler

Toplu Ulaşıma Yarabandı Çözümler
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
İZMİR'DE TOPLU ULAŞIMA YARABANDI ÇÖZÜMLER
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım sisteminde değişikliğe gitmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
 
Hamza Dağ:“Toplu ulaşıma yarabandı çözümler ile hastalık tedavi edilmeye çalışılıyor” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Toplu Ulaşımda düğüm çözülüyor” sloganı ile yola çıkarak bir proje ortaya koydu. Yani 15 senedir İzmir’i yönetenler geç de olsa İzmir’de toplum ulaşımın bir kör düğüm haline geldiğini kabul ettiler. Kabul ettiler etmesine ama bu soruna çözüm üretmek yerine ulaşımı daha da karmaşık ve zorlu bir hale getirecek bir proje ürettiler.Yeni ulaşım sisteminin getirdiği avantajlar denilerek ortaya koyulanlar gerçekten komik. Örneğin kent merkezine gelen otobüsler kaldırılacak ve kent merkezinde trafik yükü azalacak deniliyor. Oysa Basmane’ye ve Gümrük’e giden otobüsler kaldırılırken Konak’a bir sürü yeni hatlar açılmakta yani zaten trafiği yoğun olan Konak daha da yoğun hale getirilmekte. Bir diğer konu ise bu sistemde sadece raylı sistem ile otobüslerin entegre edilmesi planlanmış. Bunun yanında deniz ulaşımı noktasında hiçbir entegrasyon düşünülmemiş. İzmir gibi deniz ulaşımı noktasında çok büyük bir avantajı olan bir kentte deniz ulaşımı unutulmuştur. Aktarmalı sistem olarak tanıtılan bu sistemde engelliler, yaşlılar, çocuk arabası ile yolculuk yapması gereken hanımefendiler ne derece düşünüldü bu da ayrı bir konu. Ayrıca zaman zaman basına ve sosyal medyaya da yansıyan aktarma merkezlerinde ki CHP dönemi tüpgaz kuyrukları benzeri kuyruklar umarız yeni dönemde daha da artmaz. 
İzmirlinin toplu ulaşıma, ulaşamamasını yönelik proje geliştirerek, bu sorun çözülmez, bu sorunun çözümü bellidir. İzmir hala raylı sistemde, deniz yolu ulaşımında çok geridedir. Siz eğer ulaşımda, deniz yolu ulaşımının, raylı sistemin oranını arttırmazsanız, şehre yeni yollar kazandırmazsanız her ne kadar yeni sistem bulduğunuzu zannederseniz zannedin bu soruna çözüm üretmiş olmazsınız. Ne yazık ki İzmir’deki sorun tam da bu, var olan hastalıkları tedavi etmek, iyileştirmek yerine, yarabandı çözümlerle günü geçiştirmek.  
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14