• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tüpraş Emniyette Öncü

Tüpraş Emniyette Öncü
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle geleneksel olarak her yıl Haziran ayının ilk haftasında hep birlikte yenilen öğle yemeği ile başlayan ve SEÇ (Sağlık, Emniyet ve Çevre) kültürünün önemine ilişkin mesajlar ve hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle kutl

TÜPRAŞ, EMNİYET VE ÇEVRE HAFTASINI KUTLADI

 

ALİAĞA HABER / TÜPRAŞ Emniyet ve Çevre Haftası, tüm rafinerilerinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle geleneksel olarak her yıl Haziran ayının ilk haftasında hep birlikte yenilen öğle yemeği ile başlayan ve SEÇ (Sağlık, Emniyet ve Çevre) kültürünün önemine ilişkin mesajlar ve hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle kutlanan Teknik Emniyet ve Çevre Haftasında dereceye giren ünite ve çalışanlara ödüller verildi.

İzmir Rafinerisi Kafeteryasında düzenlenen ve “Çevre Temizlik ve Düzen”, “Sloganlı Resim” ve “Afiş Altına Slogan” yarışmalarında dereceye giren üniteler ve personele ödüllerinin verildiği törene TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık ile Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan da katıldı.

Törende çalışanlara hitab eden İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, “5 Haziran 1972 tarihinde toplanan Birleşmiş Milletler Çevre ve İnsan Konferansında “ Temiz ve Sağlıklı Bir Ortamda Yaşamanın Temel Bir İnsan Hakkı” olduğu karar altına alınmış ve 1972 yılından itibaren 5 Haziran, Çevresel sorunlara kamuoyunun dikkatini çekmek amacı ile ""Dünya Çevre Günü"" olarak kutlanmaktadır. TÜPRAŞ"ta da Haziranın ilk haftası çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve bilinçli katılımların sağlanması amacıyla “Emniyet ve Çevre haftası"" olarak kutlanmaktadır. Sağlık, Emniyet ve Çevre konuları şirket olarak önceliklerimizin temelini oluşturmakta, diğer süreçlerimizin tamamını SEÇ performansımızın üzerinde inşa etmekteyiz.” dedi

 

 

SAĞLIKLI ORTAMIN OLMADIĞI KURUMSAL YAPIDA VERİM, KARLILIK VE SÜREKLİLİKTEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.

 

2007 yılında en iyisi olmak sloganı ile başlanan çalışmalar sonucu gelinen noktayı değerlendiren Çalbıyık “Sektörümüzde bizim ölçeğimizde bir çok şirketin 10 yıllarda ulaştığı noktalara kısa sürede geldiğimiz belirtmek isterim. Ancak, çok daha önemli olan SEÇ, İşletme Güvenirliği ve verimlik konularında iyileştirmelerimizi sürdürmek ve sürekliliği sağlamak bir o kadar belki de daha da zor ve önemli olacaktır. Bu da ancak süreçlerimizdeki riskleri değerlendirmede oluşturduğumuz yöntemleri etkin bir şekilde kullanarak ve yaşadığımız olaylardan dersler çıkararak proaktif önlemler alarak sağlanabilecektir.” Diye konuştu

 

MUTLU ATIKLAR

 

Şahin Çalbıyık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Atıkların ayrıştırılması konusunda edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübenin Sosyal Sorumluluk anlayışımız gereği toplum ile paylaşılması amacı ile sizlerden gelen öneriler paralelinde gönüllü arkadaşlarımız tarafından başlatılıp yürütülen Mutlu Atıklar adlı projemiz ile geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılarak tekrar ekonomiye geri kazandırılması ve bu atıkların yarattığı çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında okullarda çeşitli bilgilendirme çalışmaları yapılmış olup, bu okullarımızda geri dönüşüm atıklarının toplanmaya başlandığını ve önemli miktarlara ulaştığını memnuniyetle ifade etmek isterim. Ayrıca Aliağa"da pilot olarak bir mahallede yaptığımız çalışmalar neticesinde 1,5 aylık bir sürede geri dönüşüm miktarının 2060 kg arttığı görülmüştür”

 

2010 YILINDA 290 MİLYON DOLAR YATIRIM PLANLADIK

 

TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ise son bir aydır dünya gündeminin ilk sıralarına oturan küresel çevre felaketine ilişkin gelişmeler ile trajik sonuçlarına dikkat çekerek, üretim sırasında önceden sinyallerini veren risk ve tehditleri algılamak için çok daha dikkatli olunması gereği üzerinde durdu. Sürdürülebilir başarının sağlıklı ve emniyetli bir iş ortamı ve çevre ile sağlandığını, TÜPRAŞ"ta çevreye ilişkin 154 iş kaleminin başarıyla tamamlanarak 105 Milyon TL. Harcamanın yapıldığını belirtti. Faaliyetler sonucu çevreye, çalışanlara, müteahhit çalışanlarına, müşterilere ve topluma gelebilecek her türlü zararı önleme amacını tekrarlayarak, SEÇ performansı ve çalışma şartlarının sürekli iyileştirileceğini ve ürünleri çevre ile uyumlu bir şekilde geliştirme taahhüdünü hatırlatan Erkut “Geçtiğimiz yılın başında SEÇ performansımıza uygun müteahhitlerin ihalelere davet edilmesi prensibimizi bu yıl da geliştirerek istikrarlı biçimde sürdürüyoruz. Tüm üretim ve satış altyapımızı Euro V standartlarına yükselterek, mevcut yatırım planımıza ek olarak ürün ve ham petrol paçallama, enerji verimliliği projelerini de hayata geçirerek,  2010 yılında karlılık ve operasyonel verimliliği artırıcı projelerin ağırlıkta olduğu 290 Milyon Dolar tutarında yatırım harcaması programladık. Her çalışma günü yeni bir gün,  küçük bir ihmal ya da dikkatsizlik tüm artı değerleri yok ediyor. Bu nedenle sektörümüzde başarı sağlık, emniyet ve çevreden geçiyor. İzmir Rafinerisi çalışma grubu ve gönüllülerinin gerçekleştirdiği “Mutlu Atıklar Aliağa Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Hareketi” önemli bir kurumsal sorumluluk örneği. TÜPRAŞ"lıya yakışan bir çalışma. Ürün ve hizmetlerimizi sürekli geliştirirken, insan sağlığını, işletme güvenliğini, çevrenin korunmasını, toplum yararını ön planda tutmak temel ilkemiz. Güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamında, çalışan ve müşteri memnuniyetini sağladığımızda başarının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz” dedi.

           Konuşmaların ardından Emniyet ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Rafinerisi birimleri arasında yapılan denetimlerde Temizlik ve Düzen dalında Makine Yağları Ünitesi birinci, İzomerizasyon Ünitesi ikinci, Kara Dolum Ünitesi ise üçüncülüğü kazandı. Sloganlı Resim Yarışmasında ise Bakım Müdürlüğü"nden Güner Özer “İş Kazası Olmasın, Evindeki Güller Solmasın” başlıklı çalışmasıyla birincilik, Bilgi Sistemleri Müdürlüğü"nden Cemal Çabuk “Tedbir Alırken Zaman kaybettiğini Sanırsın, Ama Bir Ömür Kazanırsın” başlıklı çalışmasıyla ikincilik, Bilgi Sistemleri Müdürlüğü"nden Aşkın Temur ile Sanel Elektrik"ten Mustafa Orta ise “Uyarıları Dikkate alalım, Her Zaman Hayatta Kalalım” ve “Sağlık-Emniyet-Çevre, Her zaman Mutlu Çehre” başlıklı çalışmalarıyla üçüncülük ödülü almaya hak kazandılar. Afiş Altına Slogan yarışmasında ise birinciliği “Emniyet Şansa, Çevre Kaderine Bırakılmaz”, “Kaza Bir Anda gelir, Acısı Bir Ömür Çekilir” sloganlarıyla Emniyet Çevre Kalite Müdürlüğü"nden Murat Ağbuğa ve Sanel Elektrik"ten Cumali Çetin, ikinciliği “Hep Tedbirli Ol Üşenme sakın, Uzaktaki Risk Olmasın Yakın” sloganıyla İşletme Müdürlüğünden Tevfik Ersazak, üçüncülüğü ise “Yarınlar, Bugün Güvenli Çalışmamızın Ödülüdür” sloganıyla  Bilgi Sistemleri Müdürlüğü"nden Yılmaz Kapucu kazanırken, iş kazasız en kıdemli çalışan ödülünü İsmail Karakaya kazandı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14