• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Tüpraş'tan Mutlu Atıklar Projesi

Tüpraş'tan Mutlu Atıklar Projesi
ALİAĞA VİDEO HABER / TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi, Dünya Çevre Gününde Kurumsal Sorumluluk Projesi Kapsamında yürüttüğü “Mutlu Atıklar, Aliağa da Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi” projesini anlattı.

 

 

 

MUTLU İNSANLAR İÇİN MUTLU ATIKLAR PROJESİ

 

TÜPRAŞ" TAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE MUTLU ATIKLAR PROJESİ

 

ALİAĞA VİDEO HABER / TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi, Dünya Çevre Gününde Kurumsal Sorumluluk Projesi Kapsamında yürüttüğü “Mutlu Atıklar, Aliağa da Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi” projesini anlattı. TÜPRAŞ Sosyal Tesislerinde yapılan programa Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve TÜPRAŞ çalışanları katıldı. Projeyi tanıtan Kurumsal İletişim Müdürü Seval Kızılcan projenin amacının çevre konusunda toplumu bilinçlendirmek, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasında en önemli konulardan birinin atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması olduğunu benimsetmek olduğunu söyledi.

 

ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Projenin ilk etabının 4 Şubat-5 Haziran arasında gerçekleştiğini ve Eylül 2010 itibariyle de ikinci etaba başlayacaklarını söyleyen Kızılcan “ Projemiz kapsamında Aliağa Kaymakamlığı,  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ÇEVKO, İZGEP, TEMA, Deniz temiz Turmepa, CarrefourSA, Kazım Dirik Mahalle Muhtarlığı ve NEW Tasarım gibi kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yürüttük. Bu sayede projenin ana hedef kitlesine ulaşması için yapılan etkinliklere destek aldık. Çevre konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz ve bunu da bu projenin sürecinde fazlasıyla gördük. 4 ayda 5,5 ton ambalaj atığı topladık, 650 öğrencimize ambalaj atıkları ayrıştırma eğitimi verdik, 800 çocuğumuz ile kıyı temizliği gerçekleştirdik, tamamı ambalaj atıklarından oluşan uçurtmalar yaparak şenlik düzenledik, 200 ev hanımına ulaştık ve bilgilendirdik, 9 adet ambalaj atığı konteynırını Aliağa Kazım Dirik Mahallesi"nin muhtelif yerlerine yerleştirdik.” Dedi.

 

ÇEVRE YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

                                                                                        

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık TÜPRAŞ"ın çevre konusunda sosyal sorumluluklarını yerine getiren bir kuruluş olduğunu dile getirerek 3,5 Milyon ton kapasite ile ilk kurulumunu gerçekleştiren TÜPRAŞ"ın geldiği son durum itibariyle 11 Milyon ton kapasite ile çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Şahin Çalbıyık TÜPRAŞ"ın Türkiye"nin en büyük rafinerisi olduğunu ifade ederek “ Kurum olarak çevre yatırımları açısından 2006 yılında 1 Milyon 450 Bin, 2007 yılında 6 Milyon 600 Bin, 2008 yılında 6 Milyon 900 Bin, 2009 yılında 8 Milyon ve 2010 yılında 1 Milyon 550 Bin TL olmak üzere toplam 24 Milyon 500 Bin TL tutarında çevre yatırımı yaptık. 2010 yılı genel yatırım tutarı da 6 Milyon TL civarında olacaktır. Bu yatırımlar, emisyonların azaltılması, deşarj kalitesinin iyileştirilmesi ve atıkların bertaraf edilmesi konularında gerçekleşti. TÜPRAŞ olarak çevreye ve doğaya olan sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz ve bunu sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Çevresel duruşumuz bu tür projeler ile ve çevreye yaptığımız olumlu yatırımlar ile devam edecek.” Dedi.

 

Proje Lideri Sevil Savaş ta TÜPRAŞ çalışanlarından toplam 16 kişiden oluşan proje elemanlarını tek tek tanıttı ve TÜPRAŞ"ın sosyal sorumluluk projelerinden olan “Mutlu Atıklar, Aliağa da Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması” projesinin özellikle çocukların ve halkın bilinçlenmesini hedeflediğini söyleyerek ekip olarak projeyi hayata geçirmekten ve sürdürülebilir hale getirmekten çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Proje çalışma koordinatörlerinden TÜPRAŞ Çevre Mühendisi Özge Demirel de projenin gerçekleşme safhalarını, öğrenciler ve veliler ile yapılan çalışmaları anlattı. Proje ile elde edilen kazanımları sine vizyon eşliğinde katılımcılar ile paylaştı.

Proje içerisinde yer alan okullara mensup öğrencilerin, velilerin ve proje ortaklarının görüşlerinin dinlendiği program Şengül Özal yönetimindeki TÜPRAŞ İzmir Çocuk Korosu Şarkıları ile sona erdi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Dünya Çevre Günü dolayısıyla projenin devamında da Aliağa Cumhuriyet Meydanı"nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Açık Hava etkinlikleri kapsamında ÇEVKO, Turmepa Eğitim Filmleri Gösterimi, TEMA Fotoğraf Sergisi, TÜPRAŞ Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu Öğrencileri Resim Sergisi, Kukla ve İllüzyon gösterileri, Çevre Dedektifi “Alipot ve Arkadaşları” Tiyatro gösterisi ve Mutlu Atıklar Yaratıcı Atölye çalışmaları yer alıyor. Cumhuriyet Meydanında ki etkinlikte Mutlu Atıklar Kiovsku, Yeşil Manav, TÜPRAŞ" lı bayanların kurabiye satışı, Aliağa"lı Peynirci Hanımlar, Çevre Kuruluşları, TED, PETKİM, Gazi İlköğretim Okulu ECO School ve TÜPRAŞ Halk Eğitim Hanımlarının ürünlerinin sergilendiği standlar açıldı.

 

 

TÜPRAŞ Sosyal Tesislerinde yapılan programa Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve TÜPRAŞ çalışanları katıldı.

 

 

“Mutlu Atıklar, Aliağa da Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi” Proje Lideri Sevil Savaş

 

 

Proje çalışma koordinatörlerinden TÜPRAŞ Çevre Mühendisi Özge Demirel

 

 

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık

 

 

Dünya Çevre Günü ile ilgili Mutlu Atıklar Proje tanıtımı programı Şengül Özal yönetimindeki TÜPRAŞ İzmir Çocuk Korosu Şarkıları ile sona erdi. 

 

 

TÜPRAŞ Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen programın sonunda projeye emek verenler, proje ortakları ve protokol tamamen ambalaj atıklarından hazırlanan Mutlu Atıklar yazısı önünde poz verdiler.

 

 

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık Mutlu Atıklar Hatırası standında objektiflere poz verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14