• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Kadını Buluşlarıyla Kore’de

Türk Kadını Buluşlarıyla Kore’de
Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleşecek olan fuarda Türk Patent Enstitüsü 3 kadın buluşçumuzla ülkemizi temsil edecek

TÜRK KADINI BULUŞLARIYLA KORE’DE

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı, 16 Haziran Perşembe günü başlıyor. Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleşecek olan fuarda Türk Patent Enstitüsü 3 kadın buluşçumuzla ülkemizi temsil edecek. Geçen yıl birincilik alan buluşçularımızın bu yıl da büyük başarı göstermesi bekleniyor. Buluşçularımız, Türkiye’nin alanında en büyük şirketi olan Destek Patent ile çalışıyor.
K
ore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı, 16-19 Haziran tarihleri arasında kapılarını açıyor. Fuar programı çerçevesinde gerçekleşecek seminer, forum, çalıştay gibi etkinlerle,  kadın buluşçuların buluşlarının tanıtılması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, uygun iş fırsatlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerin fikri mülkiyet hakları ile güvence altına alınarak geliştirilmesi ve kadın buluşçuların desteklerle teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz yıl buluşçularımızdan Yeşim Yaprak Uysal’ın “Bir pişirme yöntemi ve yöntemi gerçekleştiren pişirme sistemi” buluşu fuarın en büyük ödülünü kazanmıştı. Diğer buluşçularımızdan Ayşe Duman'ın “Doğumu kolaylaştıran doğum sandalyesi” buluşu kendi kategorisinde altın, Esma Şen'in “Hasta Yıkama Sistemi” buluşu ise gümüş madalya ile ödüllendirilmişti.

ÜÇ TÜRK BULUŞU ALTIN MADALYA İÇİN SEUL’DE

Bu yıl ise, Prof. Dr. Tuğba Tunalı Akbay, Şebnem Özen, Yağmur Süreli ve Yaprak Süreli, Destek Patent tarafından başvurusu yapılan buluşlarıyla ülkemizi Seul’de temsil edecekler.

Prof. Dr. Tuğba Tunalı Akbay tarafından gerçekleştirilen, “Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre” buluşu ile anne sütü arındırılabiliyor. Buluş, anne sütüne geçen ve bebeğin sağlığını tehdit eden her türlü gıda katkı maddesi, tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklanan zararlı kimyasallar, aflatoksinler, alkol, ilaçlar ve tarım ilaçları ile bunların yıkım ürünlerini süzebilen filtreler ile ilgili. Buluş annenin sağdığı sütü spesifik filtreden geçirerek bebek için zararlı maddelerin filtrede tutunmasını sağlıyor.

Şebnem Özen ise fuara “Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi” adlı buluşu ile katılıyor. Bu buluş, tüm kozmetik ürünlerinde su yerine kullanılabilen hücre yenileyici ve kullanıldığı her formülün performansını artıran bir sıvı vadediyor.

Fuarda yer alacak bir diğer Türk buluşu ise “Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı”. Yağmur SÜRMELİ & Yaprak SÜRMELİ’nin bu buluşu ise evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliğini kolaylaştıran çok fonksiyonlu bir cihaz.

Destek Patent, her üç katılımcıya da başarılar diliyor.

 

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14