• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Vidanjöre Suçüstü

Vidanjöre Suçüstü
İzmir’in Aliağa İlçesinde bir kanalizasyona “Tehlikeli Atık“ basan 10 tonluk Vidanjöre Aliağa Kaçakçılık Organize ve Mail Şube grup amirliği ekipleri suçüstü yaptı. Vidanjör sürücüsü ve vidanjörün sahibinin oğlu olay yerinde gözaltına alındı.

ALİAĞA"DA ÇEVREYE ATIK DÖKEN VİDANJÖRE SUÇÜSTÜ 

 

ALİAĞA"DA YASA DIŞI ATIK BOŞALTAN VİDANJÖR YAKALANDI.

 

İzmir"in Aliağa İlçesinde bir kanalizasyona “Tehlikeli Atık“ basan 10 tonluk Vidanjöre Aliağa Kaçakçılık Organize ve Mail Şube grup amirliği ekipleri suçüstü yaptı. Vidanjör sürücüsü ve vidanjörün sahibinin oğlu olay yerinde gözaltına alındı.

Son aylarda Aliağa sınırları içinde yaşanan ve faali meçhul kalan deniz ve çevre kirliliği konusunda sürekli araştırma yapan emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler bir ihbarı değerlendirirken 10 tonluk bir vidanjörü  meskun mahal bölgede atığını boşaltırken suçüstü yaptı.  

Aliağa Sanayi Sitesinde bulunan bir geri dönüşüm firmasından gece yarısına doğru tehlikeli atık yüklediği belirlenen A.Karataş yönetimindeki 35 AJ 3538 Plaklı vidanjör i takibe alan Aliağa Kaçakçılık Organize ve Mail Şube grup amirliği ekipleri Petrol Ofisi yolu üzerinde bulunan kanalizasyona tankeri park ederek tehlikeli atığı vidanjörden basmağa başladığı anda suçüstü yakaladı.  

Aliağa Kaçakçılık Organize ve Mail Şube grup amirliği ekiplerin tehlikeli atıkları dereye boşaltmağa başlayan vidanjörün yanına gelerek dereye kamera ve fotoğraf görüntüleriyle yaşanan çevre katliamını belgelediler.

35 AJ 3538  plakalı Vidanjör şoförü A. Karataş “Bornova Belediyesinde şoför olarak çalışan N. Gökalp, benim ağır vasıta ehliyetim olduğu için günü birlik gel bizim vidanjörü kullan diye şoför olarak  kiraladı. Aliağa"da küçük sanayide bir geri dönüşüm tesisin önüne geldik. Park ettim. İ. Gökalp sen köşede kahvehane var ağabey orada çay iç ben vidanjör dolunca sana haber veririm dedi. Sonra geldi. Yüklemeyi yaptık diye çağırdı.  Ben aldığımız malın fabrika fosseptik atıkları olduğu biliyordum. İsmail"in tarif ettiği yere vidanjörü park ettim. Ben arabadan inmedim. İsmail inip hortumu açıp kanalizasyona boşaltmağa başladı. Polis baskın yapınca dökülen malzemenin ne olduğunu o zaman öğrendim. Fakat ben bu atıkların tehlikeli atık olduğunu bilmiyordum.”dedi

Vidanjör sahibinin 21 yaşındaki oğlu İ. Gökalp ise “Bu malzemenin fabrika fosseptik atığı olduğunu biliyorum. Bize boşaltacağımız yer tarif edildi bizde tarif edilen yere geldik boşaltıyordum” diye konuştu.  

Bu ifadeler üzerine Aliağa Kaçakçılık Organize ve Mail Şube grup amirliği görevlileri “bize malı aldığınız tesisi gösterebilir misiniz” demesi üzerine vidanjör şoförü Karataş ve Gökalp,  Kom ekipleriyle birlikte malı aldıkları bir geri dönüşüm firmasına ait  tesise gittiler. Geridönüşüm firmasının sahibi ile yapılan görüşmeler sonrası tesisteki atık tanklarından 6 adet numune alındı.  Numuneler mühürlenerek bir seti TÜBİTAK"a tahlile gönderilmesi için Aliağa Belediyesine, diğeri İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi. Diğer şahit numune ise firma sahibine teslim edildi. 

Yapılan incelemede 2 tona yakın tehlikeli atığın boşaltıldığı tespit edildi. TÜBİTAK"tan gelecek tahlil sonucunda atıkların tehlikeli atık olduğu ve belirlenen geri dönüşüm firmasından alınan numunelerle uyuştuğu takdirde. 2872 sayılı çevre yasasına göre İzmir il çevre ve orman müdürlüğü tarafında para cezası kesilecek ve Aliağa Belediyesi Savcılığa suç duyurusunda bulunarak gerekli yasal işlemin yapılmasını isteyecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14