• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C

92. İzmir Enternasyonal Fuarı dünya gençlerinin enerjisiyle başladı

92. İzmir Enternasyonal Fuarı dünya gençlerinin enerjisiyle başladı
Bu yıl “gençlik” temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı öncesinde muhteşem bir kortej düzenlendi.

Bu yıl “gençlik” temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı öncesinde muhteşem bir kortej düzenlendi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünya gençleriyle Kültürpark’a yürüdü.

Türkiye fuarcılığının ve İzmir’in simgesi İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’inci buluşmasına dev kortejle başladı. İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” temasıyla kapılarını açacak fuarın gelenekselleşen kortejine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, konuk il ve ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler,  sanatçılar, üniversiteliler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Kortej öncesi İzmirliler Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Alanda Türk halk oyunları gösterileri sergilendi. Ardından Kolombiya Latin dans topluluğu performansıyla izleyenleri büyüledi. Renkli görüntülerin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej, Birinci Kordon’u izleyerek Gündoğdu Meydanı’na, oradan Ali Çetinkaya ve Plevne Bulvarı’nı izleyerek Kültürpark Lozan kapısına ulaştı. Bando, dans gösterileri, gençlik toplulukları, spor takımları, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, balon zincirleri korteje renk kattı.

Dünya gençliğinin enerjisi İzmir sokaklarından fuara ulaştı
18 ülkeden gençler yerel kıyafetleriyle, onur konuğu il Şanlıurfa ise halk dansları topluluğuyla kortejde yerini aldı. Korteje gençler yoğun katılım gösterdi. Başkan Tunç Soyer ve fuar korteji güzergah boyunca şarkılar ve alkışlarla ilerledi. Görkemli korteje İzmirliler evlerinden bayraklarla, alkışlarla eşlik etti. Kültürpark Lozan Kapısı’na ulaşan kortej muhteşem balon ve konfeti şovuyla renklendi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14