• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Aliağa Eğtimde Örnek

Aliağa Eğtimde Örnek
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı Öğretmenler Günü dolayısı ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Aliağa Öğretmen Evi’nde düzenlenen kahvaltıda Aliağa’nın eğitim ve öğretimde geldiği durumu anlatan Yakup Tatlıcı Aliağa’nın bir çok İlç

ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ ALİAĞA EĞİTİMDE ÖRNEK BİR İLÇE.”

ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ 2003 YILINDAN BU YANA 5 OKUL ÖLÇEĞİNDE DERSLİK KAZANDIRILDI.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı Öğretmenler Günü dolayısı ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Aliağa Öğretmen Evi"nde düzenlenen kahvaltıda Aliağa"nın eğitim ve öğretimde geldiği durumu anlatan Yakup Tatlıcı Aliağa"nın bir çok İlçeden çok daha iyi durumda olduğunu söyledi. Eğitimcilerin ve basının ortak işlevi olduğunu dile getiren Tatlıcı her iki meslek dalının da halkı bilgilendirmek ve eğitmek amacı güttüğünü söyledi. Eğitim ve öğretim adına basının yol göstericiliğinin önemine dikkat çeken Yakup tatlıcı “ Gözümüzden kaçan durumları ya da eksikliklerimizi basınımızın yol göstermesi ile giderebiliriz. Biz yıllardır Aliağa da duyarlı ve ilkeli bir basın gördük. Bu bizi eğitim camiası olarak sevindiriyor.” Dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ VELİLERİMİZİ OKULUN İÇİNE ÇEKTİK.”

Yakup Tatlıcı velilerin öğrencilerin başarılarını artırmada ki rolünü daha da artırmak için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek “ Velilerimizi okulun içine çektik. Velilerimize okulun ikinci evleri olduğu bilincini aşıladık. Okulumuza öğrencilerimize beraber sahip çıkalım dedik. Başarıları olduğu kadar hataları da beraber paylaşalım ve düzeltelim anlayışını getirdik. Ev ziyaretleri yaparak öğrencilerimizin çalışma ortamları ve ev ilişkilerini gördük. Bu çalışmalarımız eksiksiz devam ediyor. Amacımız hem başarıyı artırmak hem de veli, öğretmen ve öğrenci ilişkisini güçlendirmek.” Dedi. 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TATLICI “ PROJELERİMİZ İLE BAŞARILARIMIZI YÜKSELTİYORUZ.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı hem bakanlık tarafından hem de İlçe Milli Eğitim olarak kendilerinin hazırladığı eğitim projeleri ile Aliağa da eğitim ve öğretimin başarısını artırdıklarını dile getirerek, “ Bünyemizde bir çok proje hayata geçirildi. Bu projelerden bazıları Bakanlığımız tarafından bazıları da bizim tarafımızdan hazırlandı.” Şeklinde konuşarak projeleri şu şekilde sıraladı; “Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim Projesi, Ortaöğretim de Başarıyı Artırma Projesi, Engelsiz Bir Yaşam İçinde Ben de Varım Projesi, Okulumuzda Çiçekler Açtı Projesi, Beyaz Bayrak Projesi, Eğitim Her Engeli Aşar Projesi, Ölçme ve Değerlendirme Projesi, Bu Benim Eserim Projesi, TÜPRAŞ ve İlçe Milli Eğitim arasında imzalana protokol ile hayata geçirilen Yüz Gülen Yüz ya da başka bir deyiş ile Şemsiye Hareketi Projesi.” Bu projelerin halen devam ettiği bilgisini veren Yakup Tatlıcı İlçe de bulunan tüm okullarda uygulanan bu projeler sayesinde çok önemli eksikliklerin giderildiğini ifade etti.

YAKUP TATLICI “ ÖĞRETMENLERİMİZİ DE EĞİTİYORUZ.”

Bilginin sınırsız ve sürekli değişken bir yapısı olduğunu sözlerine ekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı öğretmenlerin eğitiminin de gerekliliği üzerinde durarak “ Biz sadece öğrencilerimizi eğitmekle kalmıyoruz, öğretmenlerimizi de eğitiyoruz. Hizmet içi eğitim seminerleri düzenleyerek yaşadığımız çağın gereklerini onlarla paylaşıyoruz. Teknolojiyi, bilgisayarı kullanmayı bilmeyen eğitimci olsun istemiyoruz. Sınıfında bilgisayar kullanamaya öğretmen istemiyoruz. Bu seminerler sayesinde İl genelinde eğitimcilerimizin başarısı yüzde 50, yüzde 51 civarında bir artış göstermiştir. Bu çok önemli bir gelişmedir.” Dedi. 

YAKUP TATLICI “ OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA İZMİR VE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı okul öncesi okullaşmanın önemine değinerek Aliağa"nın bu alanda çok ileri bir seviyeyi yakaladığını belirtti. Yakup Tatlıcı şöyle konuştu; “ Okul öncesi okullaşma eğitim açısında çok önemli bir kriterdir.  Bu öğrencilerin ve eğitimcilerin başarısını direk etkileyebilecek bir durum. Okul öncesinde çocuklarımızın aldığı eğitimler okula geldiklerinde onların hazır olmalarını sağlıyor ve bu da eğitimcinin işini kolaylaştırıyor. İzmir ve Türkiye genelinde bu oran yüzde 34 civarında iken Aliağa da bu oran yüzde 70"ler de. Engelliler için okul öncesi eğitim ilk kez Aliağa da açıldı.” Diye konuştu.  

TATLICI “ALİAĞA EĞİTİMDE ÖRNEK BİR İLÇE.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 774 norm kadro bulunmasına rağmen 698 fiili öğretmenin bulunduğunu sözlerine ekleyen Yakup Tatlıcı “ Aliağa genelinde 11 Bin 886 öğrencimiz var ve bu öğrencilerimiz toplam 450 derslikte eğitim ve öğretim görüyorlar. Beş okulumuzda engelli sınıfımız var. Tüm okullarımızda Bilişim Teknolojileri sınıfları,  her okulumuzda bilgisayarlı eğitimler var. Öğrencilerimizin eğitimlerini destekleyen görsel araç ve gereçler bir çok okulumuzda mevcut. Olmayan okullarımızda da bu eksikler giderilmeye devam ediyor. Bütün bu kriterler ve okullarımızda ki öğrencilerimizin aldığı başarılar dikkate alınınca Aliağa eğitimde örnek bir ilçe konumunda bulunuyor.” Dedi.

YAKUP TATLICI “ 2003 YILINDAN BERİ EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı 2003 yılından itibaren eğitim yatırımlarının Aliağa da büyük bir hız ve duyarlılık içinde sürdüğünü ifade ederek, “ 2003 -2008 yılları arasında ciddi eğitim yatırımları yapıldı. Özellikle Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde eğitim yatırımlarımız hiç hız kesmedi. Duyarlı bir yönetimin olması bizim işlerimizi de kolaylaştırdı. Bu dönem içerisinde en az 5 okul ölçeğinde derslik Aliağa"ya kazandırıldı. Tüm okullarımızın bakım ve onarımları yapıldı. Onarılmayan okulumuz kalmadı. Cumhuriyet tarihinden bu yana Aliağa da görülmemiş bir eğitim yatırımı yapıldı. Eğitim adına yatırımlar devam edecek. PETKİM ve SOCAR ortaklığı ile Aliağa"ya Haydar Aliyev Anadolu Teknik Meslek Lisesi kazandırılacak. Şakran ile ilgili bir projemiz var. Şakran"a yakında gelecek olan büyük yerleşim dolayısı ile oraya da bir okul kazandırma çalışmalarımız var.” Şeklinde konuştu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ ALİAĞA YA YAKIŞAN BİR ÖĞRETMEN EVİ"NE İHTİYAÇ VAR.”

Bir gazetecinin öğretmen evi ile ilgili sorusunu cevaplayan Yakup Tatlıcı Aliağa"ya yakışan bir öğretmen evi ihtiyacı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “ Mevcut öğretmen evinin kıyı kenar kanunu yüzünden yıkılma kararı var. Avcı Ramadan Bölgesi"nde Belediye"ye ait bir arsa var. Yeri de konumu da uygun. Belediyede eğitim camiasından arkadaşlarımız var. Bu konuyu henüz onlar ile paylaşmadık ama bu konuda duyarlı olacaklarını düşünüyorum. Aliağa"nın konaklama imkânı da verecek bir öğretmen evine ihtiyacı var. Misafirlerimizi ağırlayacağımız bize yakışan bir öğretmen evi olsun istiyoruz.” Dedi.

YAKUP TATLICI “ TAŞIMALI EĞİTİMDE TÜRKİYE YE ÖRNEK OLACAK BİR İHALE İLE HİZMET ALDIK.”

Taşımalı eğitim sistemi hakkında da gazetecilere bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı Türkiye de örnek olabilecek derecede mükemmel bir ihale ile hizmet alımı yaptıklarını belirterek şöyle konuştu; “ Taşımalı eğitim sistemimiz çok güzel işliyor. Mükemmel sayılabilecek kalitede bir ihale düzenleyerek hizmet alımı yaptık. Öğrencilerimizin taşındığı araçların kalitesinden, servis veren şoförlerin eğitimlerine kadar bir çok konuyu çok sıkı tuttuk. Hiçbir taviz vermiyoruz ve cezai müeyyide uyguluyoruz. Bizim bu konuda ağzımız bir kere yandı. Türkiye"nin bir çok İlinden bizi arayarak yaptığımız ihalenin örneğini istiyorlar. S plakası olmaya araç kullandırmıyoruz. Şoförlerimizi sık sık eğitime tabi tutuyoruz. Her aracın içinde emniyet kemerlerinden tutunda yardımcı elemanına kadar hiçbir konuda taviz vermiyoruz. Toplam 24 araçla 505 öğrencimiz taşımalı sistemden faydalanıyor.”  

FOTOALTI:milliegitim2: Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Aliağa basınına kahvaltı verdi. Yakup Tatlıcı toplantıda Aliağa"nın eğitim ve öğretim durumu konusunda gelinen nokta hakkında geniş bilgiler verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14