• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Aliağa Öğrenci Misafirhanesi

Aliağa Öğrenci Misafirhanesi
Aliağa Belediyesi’nden öğrencilerin yurt sorununa çözüm. Aliağa Belediyesi ilçede özellikle üniversite öğrencilerinin barınma problemini gidermek için 128 kız öğrencinin kalabileceği öğrenci misafirhanesini yeni eğitim öğretim yılı

ALİAĞA BELEDİYESİ"NDEN ÖRNEK PROJE.

 

Aliağa Belediyesi"nden öğrencilerin yurt sorununa çözüm. Aliağa Belediyesi ilçede özellikle üniversite öğrencilerinin barınma problemini gidermek için 128 kız öğrencinin kalabileceği öğrenci misafirhanesini yeni eğitim öğretim yılı öncesi hizmete açtı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ""Özellikle dışardan ilçemize gelen bayan öğrencilerin barınma ihtiyacı büyük bir problemdi. Belediye olarak bu sorunu çözmek için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirdiğimiz için mutluyuz"" dedi.          

 

EV RAHATLIĞINDA, 4 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA 

TOKİ konutlarında Belediyeye ait 10 katlı çift asansörlü 42 konuttan oluşan bir bloğu öğrencilerin barınabilmesi için misafirhaneye dönüştürdüklerini belirten Başkan Oğuz "" Binadaki 42 daireden 32 tanesini dörder öğrenci kalabilecek şekilde hazırladık. 108 Metrekare büyüklüğündeki daireler 2 oda bir salondan oluşmakta ve bir odada 2 yatak bulunmakta. Dairelerde ayrıca mutfak, banyo, lavabo, ders çalışma odası mevcut. Geriye kalan 10 daire ise ortak kullanım alanı olarak dinlenme, televizyon izleme ve bilgisayar odası ayrıca çamaşırhane ve ütü odası olarak düzenlendi. Öğrencilerimiz merkezi ısıtma sistemi ile ısınma ve sıcak su konusunda sorun yaşamayacak. 24 Saat boyunca güvenlik hizmeti olacak ve yine 24 saat öğrencilerimiz internet hizmeti alabilecek. Misafirhanemizde öğrencilerimize evlerindeki rahatlığı sunabilmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık "" dedi.

 

ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN DE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Belediye olarak öğrencilerin barınma ihtiyaçları konusunda verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ancak 128 öğrenci kapasiteli misafirhanenin ilçedeki tüm öğrencilerin barınma ihtiyacını çözmediğini belirten Başkan Oğuz ""İmkânlarımız ve sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda daha öncede belirttiğimiz gibi TOKİ"den belediyemize kalan dairelerden 42 tanesini öğrenci misafirhanesi yaptık. Öğrencilerimizin barınma sorunu ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca erkek öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için de girişimlerimiz var"" dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14