• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa’da Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Aile Danışma Merkezi

Aliağa’da Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Aile Danışma Merkezi
Aliağa Belediyesi, dar gelirli vatandaşların faydalanabileceği Aile Danışma Merkezi’ni 5 Şubat Pazartesi günü hizmete açıyor.

Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi içerisinde sosyal belediyecilik misyonuyla kurulan Aile Danışma Merkezi, aile danışmanlığı, psikolojik destek, sağlıklı yaşam için diyetisyen, yaşlı sağlığı için gerontolog, haftanın belirli günlerinde ise hukuki danışmanlık desteği verecek. Vatandaşlar, pazartesiden cumartesiye haftanın 6 günü 10.00 – 18.00 saatlerinde hizmet verecek olan merkeze şahsi olarak başvurabilecekleri gibi 0(232) 399 0029 numaralı hattı arayarak da randevu oluşturabilecek.    

Ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için; bireylerin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmetler verilecek olan merkezde ayrıca evlilik, aile içi iletişim, boşanma, çocuklarda sık görülen ekran bağımlılığı olmak üzere diğer bağımlılık türleri, aile içi şiddet, sınav kaygısı, stresle başetme, iletişim becerileri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaş alma gibi birçok alanda aile, çocuk, genç, yetişkin, yaşlı ve engellilere yönelik çalışmalar yürütülecek.

Önceliklerinin dar gelirli vatandaşlar olduğunu belirten Aile Danışma Merkezi Uzman Psikoloğu Berfin Ruken Taşkın, “ İhtiyaç duyan her yaş grubundan birey ya da aileler Aile Danışma Merkezimizden faydalanabilir. Aile Danışma Merkezimizde aile danışmanlığı dışında sağlıklı yaşam için diyetisyenimiz, yaşlı sağlığı için gerentologumuz, haftanın belirli günlerinde de hukuki danışmanlık hizmetimiz olacak” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bizim Patronumuz Millettir”
Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nde Aile Danışma Merkezi personeliyle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Her biriniz belediye başkanısınız. Her biriniz belediyemizi temsil ediyorsunuz. Bu sorumluluk bilinciyle en iyisini yapmak için büyük gayret sarf edeceğinizden en ufak şüphem yok. Ast olan milletimizin memnuniyetidir. Biz, millete hizmet eden bir kurumuz. Bizim patronumuz millettir. Hangi memleketli ya da hangi siyasi görüşten olduğu önemli değil, millet biz de bir bütündür. Kimsenin kimseden ayrıcalığı yoktur. Her bir vatandaşımız bizim için eşittir, her biri bizim için değerlidir. Dolayısıyla kamu kurumu olarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bu hizmeti vermekle mükellefiz. Burası herkesin ihtiyacı olan bir alan. Bu nedenle önemli bir misyonunuz var. Aile danışma merkezinin asıl amacı dar gelirli vatandaşlara hizmettir. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi. 

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14