• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Aliağa'da İnsan Hakları

Aliağa'da İnsan Hakları
ALİAĞA VİDEO HABER 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Dünya İnsan Hakları günü Aliağa da TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde

ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUNUN HAZIRLADIĞI PROGRAM BEĞENİ TOPLADI.

 ALİAĞA VİDEO  HABER 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Dünya İnsan Hakları günü Aliağa da TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programa Garnizon Komutanı Uğur Aytuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Şube Müdürleri Abdullah Yılmaz ile Nasuh Gökdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Atatürk İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esma Yiğit günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Peygamberimiz Hz. Muhammet"in veda hutbesinde din, dil, ırk, mezhep ayrımcılığının olmamasını içeren insan hakları vurgusundan bahsedilen, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi değerlerimizin insan sevgisini içeren dizelerinin anlatıldığı güzel konuşmanın ardından Atatürk İ. Ö. Okulu öğrencisi Ozan Gündoğdu  “ Asya, Afrika Şairlerine” adlı şiiri okudu. Okul öğrencileri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinden bölümler içeren oratoryoyu sundu. Mithat Biçer tarafından seslendirilen “Barış” adlı şiirin ardından İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini katılımcılar ile paylaştı. Fatma Suner adlı öğrenci de “Kadınlarımız” adlı şiiri seslendirdi. Kutlama programı “Çocuk Olmak” adlı sunum ile sona erdi.

Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan kutlama programında öğrencilerin şiir performansları ve hazırladıkları sunumlar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Atatürk İ. Ö. Okulu öğrencisi Ozan Gündoğdu  “ Asya, Afrika Şairlerine” adlı şiiri okudu.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinden bölümler içeren oratoryoyu öğrenciler tarafından seslendirildi.

Atatürk İ.Ö.Okulu öğrencisi Mithat Biçer “Barış” adlı şiiri seslendirildi.

İlköğretim 1. Kademe öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Ecrin İzmirli eserini seslendirdi.

İlköğretim 1. Kademe öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan PETKİM İlköğretim okulu öğrencisi Ezgi Özmen eserini seslendirdi.

Atatürk İ. Ö. O öğrencisi Fatma Suner “Kadınlarımız” adlı şiiri seslendirdi.

Okul öğrencilerinin “Çocuk Olmak” adlı sunumu izleyicilerden büyük alkış aldı.

Atatürk İlköğretim Okulunun İnsan Hakları Günü kutlama programı için hazırladığı gösteri ve sunumlar katılımcılardan ve izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14