• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

Aliağa’da Kitap İlgisi

Aliağa’da Kitap İlgisi
ALİAĞA HABER / 1991 yılında hizmet vermeye başlayan Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi devlet kütüphaneleri ve birçok ülkede uygulanan Dewey On’lu (kitap, konu, sınıflama) tekniği ile okuyucularına hizmet

ALİAĞA BELEDİYESİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİNE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

ALİAĞA HABER / 1991 yılında hizmet vermeye başlayan Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi devlet kütüphaneleri ve birçok ülkede uygulanan Dewey On"lu (kitap, konu, sınıflama) tekniği ile okuyucularına hizmet vererek okuyucuların istediği kaynağı bulmasında büyük kolaylık sağlıyor. Demokrasi Meydanı"nda eski askerlik şubesinin bulunduğu adreste hizmet veren Nadir Nadi Kütüphanesine okuyucu ilgisi de her geçen gün artıyor.

 

9660 üye 13049 kitap

9660 üyeleri ve 13049 adet kitap bulunduğunu belirten Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Sorumlusu Hilal Yaşar “ Yeni dönemde kütüphanemize ilgi artarak devam ediyor. Her yaştan okuyucu kitlesine hitap eden kaynaklarımız mevcut. Okuyucularımıza ödünç kitap da veriyoruz. Ayrıca yeni gelen öğrencilere kütüphanemizi tanıtarak ne şekilde kaynak aranması gerektiği ve kütüphanenin faydalarını öğretiyoruz.” dedi.

 

Başkan Oğuz “Okuyan ve araştıran nesiler olsun istiyoruz  ”

Nadir Nadi kütüphanesinin bölgedeki en iyi belediye kütüphanelerden biri olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz kitap okumanın önemine dikkat çekti ve yeni kuşaklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti. Başkan Oğuz  “Okuma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde bilinçsiz internet kullanımının artması gelecek kuşaklar için tehlike olarak görüyorum. Özellikle öğrencilerin araştırma yapmadan, okumadan bilgiye ulaşmaları eğitimimiz açısından sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Son dönemde bu durumu fark eden öğretmenlerimiz öğrencileri kütüphanemize yönlendirmektedir ki, bu sevindirici bir gelişmedir. Her yaştan okuyucu kitlesine hitap eden birçok faydalı eserin bulunduğu ve sürekli yeni eserler ilave ettiğimiz Nadir Nadi Kütüphanesi"nin kıymetini bilmeliyiz. Belediye olarak kütüphanemizden tüm kentimizin faydalanmasını ve gelecek nesillere daha da iyi bir kütüphane bırakmak istiyoruz “ dedi. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14