• BIST 10188.45
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Aliağa'da ÖSYM Tedbirleri

Aliağa'da ÖSYM Tedbirleri
Aliağa ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Yakup Tatlıcı, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla yeni tedbirler uygulanacağını açıkladı.

İLÇE  MİLLİ EĞİTİMDEN ÖSYM TEDBİRLERİ /ALFA TİVİ

Aliağa ilçe milli eğitim müdürü  ve ilçe  Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı

Yakup Tatlıcı, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla yeni tedbirler uygulanacağını açıkladı.

Tatlıcı yaptığı yazılı açıklamada alınana yeni tedbirleri şöyle sıraladı.

“Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet

güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak; cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş. metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacaktır.

Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacaklardır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su (*) ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecektir.

Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.

Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı ve Pasaport kabul edilecek başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecektir.

Bu nedenle bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Sınava girecek adayların yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda sınava gitmeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14