• BIST 10189.55
  • Altın 2427.992
  • Dolar 32.2046
  • Euro 34.7929
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa'da Yolsuzluk Tepkisi

Aliağa'da Yolsuzluk Tepkisi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ REKLAM / BARIŞ EROĞLU www.bariseroglu.com.tr / Aliağa Emek Ve Demokrasi platformu bileşenleri hükümete yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle tepki gösterdi. Hazırladıkları pankartlarla ve sloganlarla tepkilerini dile getiren plat

ALİAĞA’DA YOLSUZLUK TEPKİSİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ REKLAM / BARIŞ EROĞLU www.bariseroglu.com.tr / Aliağa Emek Ve Demokrasi platformu bileşenleri hükümete yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle tepki gösterdi. Hazırladıkları pankartlarla ve sloganlarla tepkilerini dile getiren platform üyeleri Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

İTTİFAK ÇATIRDADI

Platform bileşenleri adına açıklama yapan dönem sözcüsü Ahmet Tüfek AKP ve Gülen Cemaati arasındaki ittifak çatırdayarak etrafa rüşvet, yolsuzluk ve gizli ilişkiler, kötü kokular yayıldığını belirterek “Ağızlarını her açtıklarında “Allah, Peygamber, din, iman” sözleri dökülenlerin nasıl da dünya malına tamah ettikleri, nasıl da lüks ve şaşaa düşkünü oldukları, nasıl da paraya taptıkları bir bir ortaya dökülüyor. Her iki tarafın birbiriyle ilgili iddialarını birer itiraf olarak kabul ediyoruz. Çünkü ikisinin de masum olmadığını, suç ortağı olduklarını biliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, zulüm düzeninin sorumlusu olduklarını biliyoruz” dedi.

TAŞERON CUMHURİYETİNE DÖNÜŞTÜ

AKP döneminde emekçiler için kötü çalışma koşulları anlamına gelen taşeronlaşmanın artarak adeta taşeron cumhuriyetine dönüştüğünün altını çizen Tüfek “Hükümet, Türkiye işçi sınıfının en önemli kazanımlarından olan kıdem tazminatını yok etmek için pusuya yatmış, fırsat bekliyor. Özelleştirme gelirlerinin nerelere harcandığını merak ediyorduk. Asgari ücret gündeme gelince komşu Yunanistan örnek gösterilirken Paraların ayakkabı kutularına girdiğini bilmiyorduk. Hâlâ grev hakkı tanınmayan kamu emekçileri, yandaş “sendika”yla “toplu sözleşme” adı altında yapılan “toplu satış” la yoksulluk sınırlarının altında ücretlere mahkûm ediliyor” dedi.

ARTIK YETER

Gözü kârdan, ranttan, paradan başka bir şey görmeyen, dinci liberal zihniyetin yaşam alanlarını yok ettiğini dile getiren Tüfek şöyle konuştu:AKP’nin baskı politikalarından sendikalar, meslek örgütleri de payını alıyor; sendikalar odak olarak tanımlanırken su dan düzmece bahanelerle sendikacılar gözaltına alınıyor. Tutuklanıyor. Yaşam alanlarımızı daraltan,yaşam biçimimize müdahale eden  AKP’nin on bir yıllık iktidarına, neoliberal ekonomi politikalarına, muhafazakâr toplum mühendisliği dayatmalarına karşı halkımız “Artık Yeter!” diyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Basın açıklamasının ardından platform üyeleri  Aliağa caddelerinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Demokrasi Meydanı’nda biten yürüyüşün ardından grup olaysız dağıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14