• BIST 10282.37
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Aliağa’dan Comenıus Ziyareti

Aliağa’dan Comenıus  Ziyareti
Aliağa Mehmet Saka İlköğretim Okulunun Europe- Diversity of Faces, Hearts and Colours ( Avrupa – Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları ) adlı Comenius Projesinin ilk toplantısı Bulgaristan’da

BULGARİSTAN"A ALİAĞA"DAN COMENIUS PROJESİ ZİYARETİ

MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU COMENİUS PROJESİ KAPSAMINDA BULGARİSTANA GİTTİ.     

    Aliağa Mehmet Saka İlköğretim Okulunun Europe- Diversity of Faces, Hearts and Colours ( Avrupa – Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları ) adlı Comenius Projesinin ilk toplantısı Bulgaristan"da yapıldı.     2- 5 Kasım 2009 tarihlerinde  Bulgaristan"ın Sofya – Petrich" e   giden Mehmet Saka İlköğretim Okulu  Öğretmenleri  Zühal ESKİZARA, Ergül İLGÜN ve Güneş KORKMAZ Parvomay St. Paisii   Hilenderski Secondary School"da  Romanya, Polonya ve Slovenya"dan  projeye katılan  meslektaşlarıyla bir araya geldi.    Tanışma toplantısının ardından hazırlanan sunularla beş ülkeye ait tanıtımlar yapıldı. Ülkeler, okullar ve okulun bulunduğu kentler, turistik ve tarihi bölgeler, kültürel özellikler tanıtıldı.  Projenin iki yıllık işleyiş süreci ve planlamalar hakkında görüş bildirildi. Proje ortağı okullardaki öğrencilerin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak ve birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla iki yüz sözcükten oluşan İngilizce sözlük hazırlandı. Öğrencilerin iletişimlerini sürdürmeleri için web sitesi  ve  projeye özel face book profili oluşturuldu.      Proje yurtdışı hareketlilikleri için tarihler ve katılacak öğrenci sayıları belirlendi. Buna göre Aralık 2009"da Romanya- Şcoala Genarala Nr 1 Bumbeşti Jiu, Mart 2010"da Polonya- Gimnazium Nr 7 Im. Ignacego Krasickiego W Olsztyn, Mayıs 2010"da Türkiye- Mehmet Saka İlköğretim Okulu, Ekim  2010  Slovenya- Osnovna Sola F. S. Fınzgarja Lesce, Mayıs 2011 tarihinde Bulgaristan- St. Paisii   Hilenderski Secondary Parvomay"da proje toplantıları yapılacak ve hazırlanan ürünler ülkeler arası paylaşıma sunulacak.

PROJE KOORDİNATÖRÜ ZÜHAL ESKİZARA “ AMACIMIZ SADECE OKULUMUZU DEĞİL ALİAĞA"YI VE ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAK.”

  Mehmet Saka İlköğretim Okulu proje ekibindeki öğretmenler, böyle bir çalışma içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde duyduklarını belirttiler. Proje koordinatörü Zühal ESKİZARA “Çok kapsamlı ve yoğun bir tempoyla çalışarak projemizde eksik bir nokta bırakmamaya gayret ediyoruz. Bizler gibi diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımız da heyecanlı bir çalışma içerisindeler. Bulgaristan"daki arkadaşlarımız bizlere tam bir misafirperverlik örneği gösterdiler.” Dedi. Proje ortağı okulun bulunduğu kent ile ilgili kültürel özellikleri ve turistik yerleri tanıtmak için çeşitli etkinlikler hazırladıklarını belirten Eskizara şöyle konuştu; “ Yaptıkları jestlerle iyi bir ev sahibi rolü sergilediler. Ayrıca hem Bulgaristan hem de diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımızın Türkiye"ye olan ilgisi ve özellikle Türkiye"ye gelmek istediklerini belirtmeleri bizleri çok sevindirdi. Mayıs ayında ülkemizi ziyarete geldiklerinde onları güzel bir şekilde misafir etmek ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmak  amacıyla şimdiden çalışmalara başladık. Efes, Meryem Ana, Şirince, Bergama gibi turistik yerlerimizi, yemeklerimizi ve düğün törenlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu projeyle sadece okulumuzu değil Aliağa"yı ve ülkemizi de en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Projemiz de bize mali destekte bulunan Aliağa Belediyesi"ne, PETKİM" e ve bizden emeğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Abdullah YILMAZ" a, Projelere duyarlılığı ve bizi sahiplenmesinden dolayı da İlçemiz Kaymakamı Sayın İbrahim KEKLİK" e bir kez daha teşekkür ediyor, projenin hepimize yeni ufuklar açacağını umut ediyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14