• BIST 10327.23
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Aliağa'lı Öğrenciler Romanya'da

Aliağa'lı Öğrenciler Romanya'da
ALİAĞA HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Mehmet Saka İlköğretim Okulunun AB Eğitim ve Gençlik Programı/Comenius Projeler kapsamında gerçekleştirdikleri ‘Avrupa-Yüzler, Kalpler ve Renklerin

MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN ROMANYA GEZİSİ

ALİAĞA HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Mehmet Saka İlköğretim Okulunun AB Eğitim ve Gençlik Programı/Comenius Projeler kapsamında gerçekleştirdikleri "Avrupa-Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları" adlı proje toplantısının ikincisine Romanya"daki ortak okul ev sahipliği yaptı.

Proje Ortaklarından Türkiye, Bulgaristan, Polonya, Romanya ve Slovenya"dan öğrenci ve öğretmenler Romanya"da proje çalışmasını yürüttüler. Projeyi yürüten öğretmenlerden Rehber Öğretmen Ergül İlgün ve öğrencilerin yaptıkları Romanya gezisinde kültürel zenginlikler tanıtıldı. Rehber Öğretmen Ergül İlgün Romanya"ya öğrenciler ile birlikte giderek Türk kültürünü tanıttıklarını ve farklı kültürleri tanıma imkânı bulduklarını ifade ederek “Bu toplantıya birkaç öğrencimizle birlikte gittik. Öğrencilerimiz ilk kez uçağa binmenin ve ilk kez yurtdışına çıkmanın heyecanını yaşadılar, bu bizleri de çok mutlu etti. Romanya"da ki buluşmamızda diğer ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenlerle birlikte derslere girdik. Romanya"daki eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı bulduk.” Dedi.

Projenin kapsamında yer alan Coğrafik Görünüm, Milli Tarih, Gelenekler-Görenekler, Geleneksel Yemekler, Doğa ve Ekolojik Dönüşüm ile ilgili her ülkenin kendi öğrencileri tarafından ülkesinin Coğrafik Özelliklerini anlatan sunum ve tanıtıcı çalışmalar yapıldığını ifade eden İlgün “ Türkiye"nin coğrafik bölgeleri ve özellikleri öğrencilerimiz tarafından tanıtıldı, sunumun sonunda öğrencimiz Bayram Demiryay da sazı ile iki türkü seslendirdi ve diğer ülkelerin Türkiye"ye olan merakı daha da arttı. Her ülkeden getirilen çiçek tohumları Romanya"daki okulda ekildi. Ortak okulların öğrencileri karma olarak spor müsabakaları yaptılar. Romanya"da kaldığımız yöreyi tanımaya yönelik çevre gezisi yapıldı. Öğrencilerimize ve bize eğitici ve eğlendirici bir gezi gerçekleşmiş oldu.” Diye konuştu.

Mehmet Saka İlköğretim Okulu öğretmenlerinin AB Eğitim ve Gençlik Programı/Comenius Projeleri kapsamında ilk yurtdışı gezisi koordinatör ülke Bulgaristan"a yapılmıştı. Bir sonraki yurtdışı gezisi Mart 2010"da Polonya"da gerçekleşecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14