• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Aliağaspor Efsanesi Niyazi Saka 88 yaşında vefat etti

Aliağaspor Efsanesi Niyazi Saka 88 yaşında vefat etti
Aliağa'nın Cumhuriyet dönemi tanıklarından 1935 doğumlu Niyazi Saka 88 yaşında hayatını kaybetti. Aliağalılar, Niyazi Saka'ya son görevleri için Merkez Camiinde buluştu.

Aliağa'nın Cumhuriyet dönemi tanıklarından 1935 doğumlu Niyazi Saka 88 yaşında hayatını kaybetti. Aliağalılar, Niyazi Saka'ya son görevleri için Merkez Camiinde buluştu. 

Aliağa'nın sevilen simalarından, 1955-70'lı yılların efsane Aliağa Spor Futbolcularından Niyazi Saka yaşamını yitirdi. 1935 yılında Aliağa'da doğan Niyazi Saka Koca Laz lakabıyla tanınan Mehmet Saka'nın 9 çocuğundan biriydi. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle dün 88 yaşında yaşamını yitiren Niyazi Saka bugün Aliağa Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı.
Aliağa'nın sevilen renkli şahsiyetlerinden Merhum Niyazi Saka'nın cenazesi Aliağa'yı buluşturdu. Saka'ya son görevini yapmak üzere Aliağa Merkez Camiinde toplanan Aliağalılar sevilen ismi son yolculuğuna uğurladı. Aliağa'nın eski Belediye Başkanlarından Ömer Turgut Oğuz, Adnan Saka, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt başta olmak üzere Siyasi Parti temsilcileri, Spor camiasından, Sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, sevenleri, yakınları ve Aliağalılar Saka ailesinin büyüğü Niyazi Saka'yı son yolculuğuna uğurladı. 

Aliağa Ticaret Odası'nın kurucu Başkanı Adnan Saka'nın amcası, Karşıyaka Basketbol takımının efsanelerinden Birtan Saka'nın babası olan Niyazi Saka yaşamı boyunca gazino ve restoran işletmeciliği yaptı. 

Niyazi Saka kimdir?

Niyazi Saka, (1935- 2023), 1935 yılında Aliağa'da dünyaya geldi. Koca Laz lakaplı Mehmet Saka'nın oğludur. Mehmet Saka 1940'lı yıllarda Aliağa'da İskele'de gazino işletmeciliği yaptı. 1955'li yıllardan itibaren gazinoculuğu oğlu Niyazi Saka da sürdürdü. Çocukluk ve gençlik yıllarında en büyük tutkusu futboldu. Kardeşi Necati Saka ile birlikte 20'li yaşlarından itibaren Aliağaspor kulübünün en gözde sporcularından biriydi. 1960'lı yıllarda Aliağaspor'da oynarken Altınordu Spor Kulübünden transfer teklifi aldı ancak Aliağa'dan ayrılmak istemediğinden transferi gerçekleşmedi. Aliağa'da ilk şoför ehliyeti alanlardan biriydi. Yaşamı boyunca gazinoculuk ve restoran işletmeciliği yaptı. Oğlu Karşıyaka Basketbol Takımının efsane kaptanlarından milli basketbolcu Birtan Saka'dır. Yardımsever ve neşeli kişiliğiyle Aliağa'nın sevilen renkli bir siması olarak hafızalarda yer buldu. 22 Ağustos 2023 tarihinde yaşlılığa bağlı sağlık sorunları sonucu yaşamını yitirdi. Niyazi Saka'nın vefatı ile birlikte Mehmet Saka'nın 9 çocuğu da yaşamını yitirmiş oldu.

rasim-saka-cenaze-02.jpgrasim-saka-cenaze-03.jpgrasim-saka-cenaze-04.jpgrasim-saka-cenaze-05.jpg

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14