• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Başkan Koştu, Azerbaycan’da Şehir Planlama Forumu’na Katıldı

Başkan Koştu, Azerbaycan’da Şehir Planlama Forumu’na Katıldı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Azerbaycan’da düzenlenen 2. Ulusal Şehir Planlama Forumu’na katıldı.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Azerbaycan’da düzenlenen 2. Ulusal Şehir Planlama Forumu’na katıldı. Karabağ Zengilan’da ve Başkent Bakü’de 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 2. Azerbaycan Ulusal Kent Forumu’na katılım sağlayan Hakan Koştu işgal sonrası yeniden inşa edilen bölgenin modern teknoloji uygulamalarını yerinde inceledi.

Azerbaycan Ulusal Kent Forumu’na davetli olarak katılan Hakan Koştu, Bakü’den Zengilan’a hareket ederek yapımı 6 ay içinde tamamlanan Zengilan Kongre Merkezi’ni ziyarette bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açılışını yaptığı foruma 53 ülkeden 400 delegasyon katılım sağladı.

Kongre merkezinden yeni inşa edilen şehrin incelemesini yapan Hakan Koştu, Rusya Ulusal Kanalı ‘Mir TV’nin Rusça yayınlanan röportaj talebini geri çevirmeyerek açıklamalarda bulundu. Forumda ikili görüşmelerle fikir alışverişinde bulunuldu ve kardeş devletimiz Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğumuz belirtildi.

ANAR QULİYEV ve VÜGAR İSKENDEROV İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar QULİYEV ile çok verimli geçen toplantısında Selinos Antik Kanal Projemiz başta olmak üzere tüm restorasyon çalışmalarını ele alındı. Şuşa Beyannamesine istinaden tüm Karabağ’ın restorasyon çalışmalarında deneyim paylaşımı yapmaya hazır olduklarını belirten Hakan Koştu toplantı sonrasında Sn. Anar QULİYEV’i Bergama’ya davet etti ve dünyaca ünlü parşömenimizden hediye etti.

Azerbaycan Şeki Milletvekili Sn. Vügar İSKENDEROV ile bir araya gelerek istişarelerde bulunan Hakan Koştu, UNESCO Dünya mirası listesindeki iki kardeş şehri birlikte yüceltmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti


 

Bu haber toplam 187 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14