• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Benim Öğretmenim

Benim Öğretmenim
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yepyeni bir proje hazırlayarak öğrencilerin başarılarının artırılmasını hedefledi. İzmir de bulunan tüm ilköğretim ve orta öğretim okullarında uygulanması düşünülen proje

İZMİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YENİ BİR PROJE “BENİM ÖĞRETMENİM BENİM ÖĞRENCİM PROJESİ”

BENİM ÖĞRETMENİM BENİM ÖĞRENCİM PROJESİ ALİAĞA DA BAŞLADI.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yepyeni bir proje hazırlayarak öğrencilerin başarılarının artırılmasını hedefledi. İzmir de bulunan tüm ilköğretim ve orta öğretim okullarında uygulanması düşünülen proje öğretmen ve öğrencilerin gönüllülük esasları üzerine bina edilecek. Proje de isteyen öğretmen istediği öğrenciye rehberlik edebilecek.

"Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim" projesinin üç yıl olarak düşünüldüğünü belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü projenin, ilköğretim kurumları 7, 8. sınıflar ve ortaöğretim kurumlarında istekli tüm öğrenciler ile bu öğrencilere destek verecek gönüllü öğretmenleri kapsadığını belirtti. Projenin gerekçeleri ise şu şekilde sıralandı; İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci devamsızlığının başarıyı olumsuz etkilediğinin görülmesi. Yoğun göç alan ilimizdeki öğrencilerin arasındaki sosyo-ekonomik farklılıklardan kaynaklanan uyum sorununun başarıyı olumsuz etkilemesi. Ailenin öğrenci ve okulla ilişkisinde “Destekleyici Aile Tutumu” göstermemesinin başarıyı olumsuz etkilemesi. Sınav kaygısının öğrenciler ve aileler tarafından yoğun yaşanmasının öğrenci başarısını olumsuz etkilemesi.        Merkezî yerleştirme sınavlarında (OGES, YGS. LYS) öğrencilerimizin basarı durumlarının istenilen düzeyde olmaması. Teknolojinin (Bilgisayar, İnternet, Cep Telefonu, vs ) bilinçsizce kullanılması. Öğrencilerimizin boş zamanlarını uygun olmayan mekânlarda geçirmesi. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yöneltilmesi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER

“Öğrencilerin eğitim-öğretim ve psikolojik destek ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek ve sorunlarına çözüm yolları bulma konusunda en doğru yardımı sunabilecek kişiler, ancak öğretmenler olabilir, kaldı ki gün içinde öğrenciler, anne ve babalarından çok öğretmenleri ile birlikte olmaktadır. Öğrencilerimizin sorun çözme becerilerini geliştirme konusunda öğretmen desteğini sağlamak amacıyla ilimizde “Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Projesi” hazırlanmıştır. Bu proje ile eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin okula ve çevreye uyum sağlamaları, problem çözme becerilerini geliştirilmeleri, aileleri ile aralarındaki iletişimi güçlendirmeleri, geleceğe yönelik hedef belirlemeleri, eğitim-öğretim sürecinde olumsuz davranışlarını en aza indirmeleri ve buna bağlı olarak da akademik başarılarını artırarak mutlu bireyler olmaları amaçlanmaktadır.” Açıklamasına yer veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü projenin amaçlarını ise şu şekilde sıraladı;

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında başarıyı olumsuz etkileyen devamsızlık probleminin en aza indirilmesi. Öğrencilerin okula ve çevreye uyum sürecinin desteklenmesi. Öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi. Ailenin öğrenci ve okulla iletişiminin güçlendirilmesinin sağlanması. Öğrencinin motivasyonunu artırarak geleceğe dönük hedefler koymasının sağlanması. Öğrenci ve velilerin sınav kaygısı ile bas edebilme becerilerinin geliştirilmesi. Öğrencilerin dikkatlerini eğitim-öğretim etkinliklerine yönelterek olumsuz davranışlarının en aza indirilmesi. Öğrencilerin merkezî yerleştirme sınavları konusunda bilgilendirilmesi. İzmir İlinde kitlesel başarı düzeyinin artırılması.

"Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim" projesi İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İlçe Millî Eğitim ve okul müdürlükleri bünyesinde oluşturulan İl, İlçe Proje Yürütme Kurulları ve Okul Proje Uygulama Kurullarınca yürütülecek. Proje İl ve İlçeler de bulunan tüm İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında uygulanacak.  Proje uygulanmadan önce psikolojik danışmanlara proje hakkında eğitim verilecek, daha sonra proje danışmanları öğretmenlere eğitim verecek. İl ve İlçe Yürütme Kurulları ve Okul Proje Uygulama Kurulları tarafından da Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Projesi hakkında bütün velilere bilgi verilmesinin ardından, Okul Proje Uygulama Kurulu tarafından bütün öğrencilere Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Projesi hakkında bilgi verilmesi sağlanacak. Projenin finansmanı okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşları, sponsorlar, il ve ilçelerdeki eğitime hizmet ve destek birimi (kantin gelirlerinden oluşan havuzlardan) tarafından karşılanacak.

PROJE ALİAĞA DA BAŞLADI

Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Projesi"nin Aliağa da da başlatıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı projenin aşamaları konusunda veli bilgilendirmeleri konumuna geldiklerini söyleyerek “ 2 Kasım ve 13 Kasım tarihleri arasında veli bilgilendirmelerini tamamlayacağız. İlçe idare kurulu olarak öğretmenlerimize proje ile ilgili eğitimleri verdik. Veli bilgilendirmelerinden sonra öğrencilerimizi bilgilendireceğiz ve projeye dâhil olmak isteyen öğrencilerimizi tespit edeceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan ve öğrencilerimizin başarılarını yükseltmeyi amaçlayan bu projeyi Aliağa da başarılı bir şekilde uygulamak için tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Benim öğretmenim, benim öğrencim projesi çok güzel bir proje. Projeyi Aliağa da başarılı şekilde uygulayacağız.” Dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14