• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Bergama Folklorik Deve Gösterisi Festivali Yoğun Katılımla Düzenlendi

Bergama Folklorik Deve Gösterisi Festivali Yoğun Katılımla Düzenlendi
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun himayelerinde Bergama Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bergama Folklorik Deve Gösterisi Festivali yapıldı.

Bergama Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen güreşlerde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 160’tan fazla pehlivan deve güreşti. Batı Anadolu’nun önemli kültür organizasyonlarından olan Folklorik Deve Gösterisi her yıl bölgede Aralık ayından Mart ayına kadar hafta sonları gerçekleştiriliyor. Bergama’da 6 Ocak Cumartesi gerçekleşen Folklorik Deve Gösterisi’nde iç turizmde önemli sayıda ziyaretçiyi ağırlanıyor. Kış aylarında az sayıda olan iç turizm hareketlenerek bölge halkının sosyal etkileşimi artıyor. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu ile işbirliği içerisinde düzenlenen ve girişlerin ücretsiz olduğu geleneksel Folklorik Deve Gösterisi Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Bölgenin en büyük deve gösterisi organizasyonlarından birisine sahne olan Bergama Deve Güreşi Alanı’nda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin Baş Pehlivanlarının buluştuğu develer kıran kırana güreşti.  
 
Folklorik Deve Gösterisini, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Resmi Daire Müdürlerimiz, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Soner Erkan Yıldız, Bergama Protokol Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve 10 bine yakın vatandaş izledi.  
Bergama Kaymakamlık Kupası, Bergama Belediye Başkanlığı Kupası, Bergama Jandarma Komutanlığı Kupası, Bergama Emniyet Genel Müdürlüğü Kupası, Bergama AK Parti Gençlik Kolları Kupası, Bergama Ülkü Ocakları Kupası, Bergama Deveciler Derneği Kupası sahiplerini buldu.  
 
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Batı Anadolu’nun tamamının köklü geleneklerinden birisi de Folklorik Deve Gösterisi’dir. Göreve geldiğimiz günden beri önemli kültür değerlerimizden Folklorik Deve Gösterisi Festivali’ni yıllardır gerçekleştiriyor olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Bergama’da kış aylarında iç turizmi artırması hem bölge insanımızın tarımsal faaliyetlerinin azaldığı dönemde bölgemizin en iddialı güreşlerine sahne olan bu organizasyonumuz festival halinde gerçekleşiyor. Bu muhteşem günde yanımızda olan başta başpehlivan develeriyle katılan misafirlerimize, komite üyelerine ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14