• BIST 10141.33
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bergama’ya Tarih Gezisi

Bergama’ya Tarih Gezisi
Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji öğrencileri Bergama Müzesini ziyaret ederek, Bergama Uygarlık tarihini yakından tanıma fırsatı buldu. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “antik kentleri seviyorum”

TED ALİAĞA KOLEJİ"NDEN BERGAMA"YA TARİH GEZİSİ..

Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji öğrencileri Bergama Müzesini ziyaret ederek, Bergama Uygarlık tarihini yakından tanıma fırsatı buldu. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “antik kentleri seviyorum” projesiyle öğrencilere tarihi sevdiren Kolej, bu kez de Uygarlık tarihinin en önemli medeniyetlerinden Bergama tarihini yakından inceledi.

 

ÖĞRENCİLER BERGAMA MÜZESİNİ GEZDİ.

TED Aliağa Koleji Öğrencilerini karşılayan Bergama Müzesi Sanat Tarihi Uzmanı Nilgün Ustura, öğrencilere müzeyi gezdirdikten sonra Asklepion"u ve Kızılavlu"yu gezdirerek bilgiler verdi. Geziden önce TED Aliağa Koleji"nde Anadolu tarihi hakkında teorik bilgiler veren Ustura, bu kez öğrencilere binlerce yıllık insanlık tarihine tanık olan tarihi mekânlarda yaşam boyu unutamayacakları bir gün yaşattı.

Gezide TED Aliağa Kolejinin 30 Öğrencisine TED Aliağa Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Alpaslan Özbay, İlköğretim Müdürü Orkun Karapostal, proje sorumlusu okul öğretmeni Emine Tecimer Kutluk da eşlik etti.  

 

BİNLERCE YILLIK UYGARLIĞIN TANIĞI OLDULAR

TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka, Öğrencilerin sosyal ve sanatsal etkinliklerde yer almasının kişisel ve yaşam boyu gelişimlerine büyük etkisi olduğunu belirterek, “Geçmişi bilmeyen geleceği iyi kuramaz. Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarak, öğreterek Öğrencilerimizi, bu topraklarda binlerce yıldır insanlığın adam adım oluşturduğu uygarlığın birer tanığı yapıyoruz. Öğrencilerimizin dünya uygarlık tarihini oluşturan Bergama"daki kültürel mirası yakından görmeleri yaşam boyu onlara çok şey katacaktır” dedi. TED Aliağa Koleji, Kültürel faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını İzmir Tepekule İş Merkezi"nde sergileyecek. Kolej ayrıca 24 Nisan"da TUYAP Kitap Fuarında düzenleyeceği konferansla okulun ve öğrencilerin çalışmalarını İzmirliler ile paylaşacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14