• BIST 10273.1
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Çocuklarımız Çok Değerli

Çocuklarımız Çok Değerli
ALİAĞA HABER - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen “Benim Öğretmenim Benim Öğrencim” projesi kapsamında Aliağa da başlatılan veli bilgilendirme toplantısına İzmir İl

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ M.RAGIP ÜYE “ ÇOCUKLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ.”

ALİAĞA DA “BENİM ÖĞRETMENİM-BENİM ÖĞRENCİM” PROJESİ KAPSAMINDA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI BAŞLADI.

ALİAĞA HABER -  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen “Benim Öğretmenim Benim Öğrencim” projesi kapsamında Aliağa da başlatılan veli bilgilendirme toplantısına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M:Ragıp Üye de katıldı. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde METEM Okul Müdürlüğüne bağlı velilere yönelik seminerde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye “ Çocuklarımız her şeyden daha önemlidir.” Dedi.

Aliağa da ilk olarak PETKİM İlköğretim Okulu"nda bayrak törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü burada okul yöneticileri ve öğretmenler ile de bir toplantı yaparak projeler hakkında bilgi verdi. Okullarda öğretmen ve öğrenci ilişkisinin önemine değinen M. Ragıp Üye “ Çocuklarımızın başarısını daha ilerilere götürebilmek adına çeşitli projeler hazırladık. Her gün bir okulumuza giderek bu projeler hakkında bilgi veriyor ve sizlerin düşüncelerinizi alıyoruz. Öğretmen, öğrenci ve veli iletişimi nasıl olmalı bunu anlatıyoruz. Aliağa da yapılacak olan veli bilgilendirme toplantısında da bu projeleri anlatacağım. Öğrencilerimizin ve siz öğretmenlerin ilişkileri çok önemli. "Benim öğretmenim Benim Öğrencim" projesini de Türkiye de ilk olarak İzmir de başlattık. Bu nedenle bu projeyi çok iyi anlamalıyız. Okul aile birlikleri bu projenin önemli bir ayağı. Onlar da bir veli. Sizlerden tek farkları not vermemeleri. Çocuklarımızın her türlü sorunu ile çok yakından ilgilenmeliyiz. Velilerimiz ile toplantılar yapmalıyız. Çocuklarımızın evlerini ziyaret etmeli çalışma ortamlarını görmeliyiz.” Diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ M. RAGIP ÜYE “ 643 BİN VELİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ.”

PETKİM İlköğretim Okulunda yapılan bayrak töreninin ardından TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde yapılan seminere geçerek burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye "Benim Öğretmenim Benim Öğrencim" projesi hakkında bilgi verdi. Bu proje kapsamında toplam 643 bin velinin bilgilendirileceğini anlatan M. Ragıp Üye şöyle konuştu; “ Öğretmen, öğrenci ve veli iletişimi nasıl olmalı veli ile ders çalışma yolları nasıl olmalı konusu bu projenin temellerinden. Velilerimiz ister okur yazar olsun isterse olmasın bu bilgilendirmeleri yapacağız. Proje ile velilerimizi verimli ders çalışma konularında bilgilendireceğiz. İlimizin eğitimde ki başarısını artırmayı çocuklarımız ve velileri arasında iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz.” Dedi.

M.RAGIP ÜYE “ ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİDİR.”

METEM Okul Müdürlüğüne bağlı velilere yönelik seminerde velilerin çocukların eğitimde ki rollerine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye “ Çocuklarımız her şeyden daha önemli. Biz çocuklarımıza gerekli ilgiyi göstermez isek başkaları bunu çok iyi suiistimal eder. Okullarımızda öğretmenlerimize gerekli talimatları ve bilgileri veriyoruz. Okul haricinde çocuklar sizin kontrolünüz altında. Bu sorumluluk tamamen size ait. Çocuklarımızın ders çalışma ortamları nasıl olmalı, planlamalarını ve verimli çalışma esaslarını sizlere anlatacağız. Televizyon seyredecekler, bilgisayar kullanacaklar, oyunlar oynayacaklar, gezecekler ama bunları bir plan dahilinde sistemli olarak yapacaklar. İl genelinde bulunan her okulumuzda bu tür toplantılar ve bilgilendirmeler yapılıyor. Sizlerden ricam bu konulara hassasiyet göstermenizdir. Geleceği inşa edecek, vatanını, milletini sevecek nesilleri yetiştirmek sadece biz eğitimcilerin görevi değil siz velilerinde görevidir. Birlikte bir uyum içerisinde çocuklarımızın eğitimde ki başarılarını artıracağız.” Şeklinde konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ M. RAGIP ÜYE “ İLİMİZDE DOMUZ GRİBİ VAKASI YOK.”

Domuz Gribi konusunda gazetecilerin sorusunu cevaplayarak bir açıklama yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye henüz bir vaka ile karşılaşmadıklarını ifade ederek “ Şu an itibari ile okullarımızda ve öğrencilerimizde domuz gribi vakasına rastlanmadı. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda biz zaten gerekli tedbirlerimizi aldık ve gerekli uyarılarımızı tüm okul müdürlüklerimize yaptık. Tüm okullarımızı ilaçladık, dezenfekte ettik. Bundan sonra böyle bir vaka olabilir belki ama biz tedbirlerimizi aldık. Kurum müdürlerimizi ve rehber öğretmenlerimizi 3 Aralık itibari ile de tekrar bilgilendireceğiz. Umarım böyle bir vaka ile hiç karşılaşmayız.” Dedi.

“BENİM ÖĞRETMENİM BENİM ÖĞRENCİM” PROJESİ NEDİR.?

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje öğrencilerin başarılarının artırılmasını hedefliyor. İzmir de bulunan tüm ilköğretim ve orta öğretim okullarında uygulanması düşünülen proje öğretmen ve öğrencilerin gönüllülük esasları üzerine bina edilecek. Proje de isteyen öğretmen istediği öğrenciye rehberlik edebilecek. "Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim" projesi üç yıl olarak düşünüldü. Proje, ilköğretim kurumları 7, 8. sınıflar ve ortaöğretim kurumlarında istekli tüm öğrenciler ile bu öğrencilere destek verecek gönüllü öğretmenleri kapsıyor.

PROJENİN GEREKÇELERİ

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci devamsızlığının başarıyı olumsuz etkilediğinin görülmesi. Yoğun göç alan ilimizdeki öğrencilerin arasındaki sosyo-ekonomik farklılıklardan kaynaklanan uyum sorununun başarıyı olumsuz etkilemesi. Ailenin öğrenci ve okulla ilişkisinde “Destekleyici Aile Tutumu” göstermemesinin başarıyı olumsuz etkilemesi. Sınav kaygısının öğrenciler ve aileler tarafından yoğun yaşanmasının öğrenci başarısını olumsuz etkilemesi. Merkezî yerleştirme sınavlarında (OGES, YGS. LYS) öğrencilerimizin basarı durumlarının istenilen düzeyde olmaması. Teknolojinin (Bilgisayar, İnternet, Cep Telefonu, vs ) bilinçsizce kullanılması. Öğrencilerimizin boş zamanlarını uygun olmayan mekânlarda geçirmesi. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yöneltilmesi.

PROJENİN AMAÇLARI

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında başarıyı olumsuz etkileyen devamsızlık probleminin en aza indirilmesi. Öğrencilerin okula ve çevreye uyum sürecinin desteklenmesi. Öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi. Ailenin öğrenci ve okulla iletişiminin güçlendirilmesinin sağlanması. Öğrencinin motivasyonunu artırarak geleceğe dönük hedefler koymasının sağlanması. Öğrenci ve velilerin sınav kaygısı ile bas edebilme becerilerinin geliştirilmesi. Öğrencilerin dikkatlerini eğitim-öğretim etkinliklerine yönelterek olumsuz davranışlarının en aza indirilmesi. Öğrencilerin merkezî yerleştirme sınavları konusunda bilgilendirilmesi. İzmir İlinde kitlesel başarı düzeyinin artırılması.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14