• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C

Comenius Konukları Memnun

Comenius Konukları Memnun
ALİAĞA HABER / Avrupa – Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları adlı AB Comenius projesini yürüten Mehmet Saka İlköğretim Okulu, 24- 28 Mayıs 2010 tarihlerinde Bulgaristan’dan Secondary School St. Paisii Hilendarski, Polonya’dan Gimnazium nr 7 im. Igna

ALİAĞA MEHMET SAKA"DAN COMENIUS KONUKLARINA MÜKEMMEL EV SAHİPLİĞİ

ALİAĞA VİDEO HABER / Avrupa – Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları adlı AB Comenius projesini yürüten Mehmet Saka İlköğretim Okulu, 24- 28 Mayıs 2010 tarihlerinde Bulgaristan"dan Secondary School St. Paisii Hilendarski, Polonya"dan Gimnazium nr 7 im. Ignacego Krasickiego, Romanya"dan Şcoala Generala Nr1 ve Slovenya"dan OS F.S Finzgarja gelen ortaklarına ev sahipliği yaptı. Beş gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Mehmet Saka İlköğretim Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler hem kültürümüzü tanıttı hem de başarılı bir ev sahipliği yaptı. 5 günün sonunda hem öğrencileri misafir eden yurttaşlar ve öğrenciler hem de Türk misafirperverliği dostluğu karşısında gözyaşları arasında vedalaştılar. 

Zühal Eskizara; “İlçemizde Comenius projesine destek olan herkese teşekkür ederiz”

5 gün boyunca proje koordinatörleri okulun proje koordinatörü Zühal Eskizara ve Ergül İlgün misafirler çeşitli etkinliklerle misafirleri ilçeyi okulu ve çevreyi tanıtmaya çalışırken destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.  Koordinatör öğretmenlerden Zühal Eskizara “Organizasyonlarımızda Aliağa"da pek çok kurum ve kuruluştan, kişilerden yardım ve destek aldık. Bizlere çeşitli konularda yardım sunan Aliağa Belediyesine, Aliağa Belediye Başkanı Sayın Ömer Turgut Oğuz"a, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav "a Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şube Müdürümüz Abdullah Yılmaz"a, Denizcilik Müsteşarlığı Ege Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Turgay Okur"a, Aliağa Liman Başkanlığına, Aliağa Otomobilciler ve Şoförler Derneği Başkanı Erdinç Şen"e,  Aliağa Otomobilciler ve Şoförler Derneği 2. Başkanı Zeynel Yavuz"a, Aliağa Ticaret Odası Başkanlığına, Aliağa Ebru Sanat Evi kurucusu Eğitimci-Yazar-Ressam Mesut Selek"e,  Mehmet Saka İlköğretim Okulu Okul Aile birliği Başkanımız Hafize Sezişli"ye, Arkeolog Levent İlgün"e, tercümanlık yaparak bize ciddi bir katkıda bulunan Emre Demir ve Emre Aras"a, konuk öğrencilerimize ev sahipliği yapan velilerimiz ve öğrencilerimize, Türk mutfağının zengin örneklerini sunan tüm velilerimize, Pilav Gününde emeği ve katkısı geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize, okul müdürümüz Burhanettin Kutlu ve müdür yardımcımız Hasan Özkahraman"a, katkılarıyla bizleri yalnız bırakmayan okulumuzun çok değerli öğretmenlerine, Comenius proje grubu öğrencilerimize organizasyonumuza sağladıkları katkılardan dolayı yürekten teşekkür ediyoruz.”dedi.  

Ergül İlgün; “Misafirler Türkiye adına çok olumlu izlenimlerle ayrıldı.”

Bir diğer proje öğretmeni Ergül İlgün de “Konuklarımızın organizasyonumuza ait memnuniyetlerini ve beğenilerini sık sık dile getirmeleri, bizleri çok mutlu etti. Böyle ciddi bir organizasyon her ne kadar çok yorucu olsa da bizler tam bir ekip çalışması sunarak iyi bir ev sahibi olmaya çalıştık. Bu ziyaretin okulumuza, öğrencilerimize, velilerimize ve konuklarımıza pek çok güzellik kattığını düşünüyoruz. Bıraktığımız izlenimin başarılı olduğunu umuyoruz. Eminiz ki, Türkiye denildiğinde akıllarına bu güzel izlenimler gelecek.” dedi. 

Koordinatör öğretmenler Zühal Eskizara ve Ergül İlgün"ün 5 günlük Comenius notları;

24 Mayıs 2010 Pazartesi; Romanya, Slovenya ve Polonya"dan gelen grupları havaalanında karşıladık.  Bulgaristan"dan kendi araçlarıyla gelen grubu Şakran"da karşıladık. Gruplarımıza beş gün boyunca yapacağımız etkinliklerin programını vererek bilgilenmelerini sağladık.  Misafir öğrencilerimizi, ev sahibi öğrencilerimiz ve velileriyle tanıştırarak evlerine yerleşmelerini sağladık.  Misafir öğretmen arkadaşlarımızı, Şakran"da Afacan Motele yerleştirdik. Akşam tüm gruplarımızla, Cümbüş Bar"da Türk Halk Müziği eşliğinde eğlendik. 

25 Mayıs 2010 Salı: Misafirlerimizi otelden alarak okulumuza geldik.  Konuklarımıza tanıtmak amacıyla İstiklal Marşı söylendi ve Andımız okundu. Geleneksel Türk kıyafetleriyle öğrencilerimiz kolonya, lokum ve çiçeklerle misafirlerimizi karşıladı. Müdürümüz Burhanettin Kutlu, açılış konuşması yaptı. Tüm okulların koordinatörleri konuşmalar yaparak gruplarını tanıttılar, biz de okulumuzdaki öğretmenlerimizi tanıttık. Ardından dersliklerimiz, kütüphanemiz, BT sınıfımız, Comenius Proje Odamız, Anasınıfımız, Özel Eğitim Sınıflarımızı gezdirerek okulumuzu ve çalışmalarımızı tanıttık. Öğrencilerimizin gösterdiği yakın ilgi ve sevecenlikten çok hoşlanan konuklarımız fotoğraflar çekti. Eğitim öğretim yöntemlerimizi tanımak amacıyla misafirlerimiz farklı sınıflarda işlenen derslere girdi. Tüm okulların birbirlerine hediyeler sunmasının ardından Okul Aile Birliği Başkanımızı Hafize Sezişli"nin organizasyonuyla velilerimizin hazırlamış olduğu birbirinden nefis yemeklerimizle Türk mutfağının zenginliklerini sunduk. Öğleden sonra Bergama"ya düzenlediğimiz gezide Akropol,  Asklepion, Kızıl Avlu ve Bergama Müzesini ziyaret ettik. Arkeolog Levent İlgün"ün yaptığı açıklamalarla tarihi yerlerimiz hakkında bilgilenmelerini sağladık. 

26 Mayıs 2010 Çarşamba: Konuklarımızı motelden alarak Meryem Ana Evi"ni, Efes Antik kentini ziyaret ettik. Arkeolog Levent İlgün ziyaret ettiğimiz yerlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.  Şirince"de Türk mutfağından oluşan menüleri ve restorantının sedirlerle dizayn edilmiş atmosferi konuklarımızı çok memnun etti. Türkiye denildiğinde akıllarına gelen mekân örneğini burada gördüklerini ifade ettiler. Şarap yapım fabrikasını ziyaret ederek şarap yapımının aşamalarını görmelerini sağladık. Konuklarımız ülkelerine götürmek üzere hediyelik eşya alış verişi yaptılar.  

27 Mayıs 2010 Perşembe: Konuklarımızı motelden alarak okulumuza geldik. Bütün gruplar, kendi ülkelerine ait beş gelenek ve göreneğe ait sunum ve videoları sunarak diğer ülkelere kültürlerini tanıttı. Biz de ebru sanatı, Türk hamamı, Türk kahvesi, kına gecesi ve sünnet hakkında hazırladığımız sunu ve videoları sunduk. Türk kahvesinin tanıtımına ait sunum esnasında Türk kahvesi sunarak bu lezzeti tatmalarını sağladık. Türk hamamı ile ilgili olarak Tosun Paşa adlı filmin unutulmaz hamam eğlencesi sahnelerine ait görüntüleri konuklarımız keyifle izlediler. Sunumun ardından Comenius proje grubumuzdaki öğrencilerimiz kına gecesi canlandırarak konuklarımızın ellerine kına yaktılar, hediyelik minik kına paketleri dağıttılar. Ardından gelin -damat rolündeki Senem Pala ve Beycan Laçinel adlı öğrencilerimiz oynadıkları Harmandalı ile büyük beğeni topladılar. Konuklarımız Türk gelenek ve göreneklerinin çok ilginç özellikler taşıdığını dile getirerek yaptığımız etkinliklerle pek çok konuda bilgi sahibi olduklarını belirttiler. Sunumlarımız tamamlandıktan sonra konuklarımıza promosyon amaçlı hazırladığımız hediyelerimizi sunduk. 

Aliağa Ebru Sanat Evine yaptığımız ziyarette Mesut Selek, ebru sanatına ait ürünleri tanıttı ve birkaç örnek çalışmaya bizlerin de katılımını sağlayarak ebru yapımını aşama aşama görmemizi ve ürün oluşturmamızı sağladı. Öğle yemeğimizi yedikten sonra projede görevli tüm öğretmenlerle toplantı yaparak şimdiye kadar yapılmış çalışmaları, Türkiye"deki etkinlikleri gözden geçirdik. Ekim ayında Slovenya"da yapılacak toplantı için yapılacaklar hakkında bilgi alış verişinde bulunduk.  Öğretmenlerimizle toplantı yaptığımız esnada konuk öğrencilerimiz ve okulumuzun öğrencileri arka plajlarda deniz, kum ve güneşin tadını çıkardılar. Toplantının ardından Aliağa Liman Başkanlığının sağladığı tekne gezisi ile Aliağa Körfez turu yaptık. Saat beşte okulumuza gelerek 13. Geleneksel Pilav Günü etkinliklerine katıldık. Özellikle çeşitli yörelere ait halk oyunlarımızı,  konuklarımız ilgiyle ve beğeniyle izledi. Bulgaristan"dan gelen Ina Emilova Blagoeva bir türkü söyleyerek bizlere sürpriz yaptı. Akşam Anatolia"da düzenlediğimiz Türk gecesinde hem konuklarımız hem de okulumuzun öğretmen ve öğrencileri oyunlar, danslar ve halaylarla tam bir kaynaşma yaşadılar.  

28 Mayıs 2010 Cuma: Misafir öğrencilerimiz ve kaldıkları ev sahipleri, öğrenciler, veliler gözyaşlarıyla birbirlerinden ayrıldılar. Öğrenciler okulumuza ve ülkemize tekrar gelmek istediklerini dile getirdiler.  Konuk öğrencilerimizi otelde öğretmenlerine teslim ederek havaalanına uğurladık. Bulgaristan grubu ise Aliağa"da son alış verişlerinden sonra yola çıktı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14