• BIST 10173.31
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Comenius Okul Ortaklıkları

Comenius Okul Ortaklıkları
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında Mehmet Saka İlköğretim Okulu’nun Comenius Okul Ortaklıkları Proje başvurusu kabul edildi.

COMENİUS OKUL ORTAKLIKLARI PROJE BAŞVURUSU KABUL EDİLEN MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETMENLERİ BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'U ZİYARET ETTİ. 

ALİAĞA HABER  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında Mehmet Saka İlköğretim Okulu"nun Comenius Okul Ortaklıkları Proje başvurusu kabul edildi.  Kabul edilen  ""Avrupa – Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları"" isimli projenin yürütülmesi için Ulusal Ajans okula 23 Bin Euro hibe ederken proje sayesinde Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Slovenya gibi ülkelerin öğrencileri birbirilerinin kültürlerini tanıma fırsatı yakalayacak.
Koordinatör Ülke Bulgaristan
Projeyi yürüten Türkçe Öğretmeni Zühal Eskizara, Rehber Öğretmen Ergül Şanlı İlgün projeyi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz"u ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.  Eskizara “ Bu yıl Ulusal Ajansa 981 başvuru yapıldı, bunlardan 344"ü kabul edildi.  Bu konuda okulumuz Aliağa"da ilk örnek olacak. Projenin yürütülmesi için Ulusal Ajans tarafından okulumuza 23.000 Euro hibe edildi.  Ağustos 2009 ile Eylül 2011 tarihleri arasında ortak okulların öğretmen ve öğrencileri birbirlerinin okullarını ziyaret ederek derslere katılacaklar. Projemizin adı Avrupa-Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları. Koordinatörümüz Bulgaristan, ortaklar ise Türkiye, Romanya, Polonya ve Slovenya. Proje konularını ders müfredatlarımıza entegre ederek öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Ortak ülkelerin coğrafi özellikleri, ulusal kıyafetleri, tarihi, doğası ve ekolojik yapısı hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Böylelikle birbirimizin kültürünü tanıma olanağı yakalayacağız.” dedi.
Başkan Oğuz; Öğrencilerimiz için önemli fırsat
Comenius Program"ının temel amacı, Okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz "" Kendi kültürümüzün farklı ülkelerin öğrencilerine tanıtılması aynı şekilde ilçemizdeki öğrencilerin  farklı ülkelerin kültürlerini öğrenmeleri çeşitli kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi edinmeleri öğrencilerin kişisel gelişimleri için önemli katkı yapacaktır.  Bu proje ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de tanıtımını yapacaktır. Projede emeği geçen eğitimcilerimizi tebrik ediyorum."" dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14