• BIST 10336.5
  • Altın 2404.901
  • Dolar 32.2673
  • Euro 34.8046
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhuriyet İÖO Letonya'da

Cumhuriyet İÖO Letonya'da
Cumhuriyet İlköğretim Okulu proje ekibi öğretmenleri 17-21 Ocak 2011 tarihlerinde Letonya-Dobele Kristiga İlköğretim Okulu’na AB Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Comenius hazırlık çalışmaları ziyaretine katıldı.
CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU LETONYA"DA
Cumhuriyet İlköğretim Okulu proje ekibi öğretmenleri 17-21 Ocak 2011 tarihlerinde Letonya-Dobele Kristiga İlköğretim Okulu"na  AB  Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Comenius hazırlık çalışmaları ziyaretine katıldı. 
           Ziyarete katılan Selma Uzun ve Ayşe Kural"ı okulun yetkilileri Riga Hava Alanında karşıladı. Türkiye, Letonya, İspanya ve Yunanistan"dan gelen proje görevlisi öğretmenler tanışmanın ardından, birbirlerine ülke ve okullarını tanıtan sunumlar yaptılar ve ülkelerini tanıtan hediyeler paylaştılar.
           Ziyaret boyunca başvuru yapılacak "Benim Günüm" adlı Comenius projesi için projenin amacı ve beklentileri belirlendi. Projenin zamanlaması ve planlaması yapılarak başvuru formları dolduruldu. Projenin konusu resimlerle, şarkılarla, ninnilerle, masal ve efsanelerle   “Benim Günüm”    isimli bir kitap oluşturmak.
           Kalan zamanlarda çevre gezileri yapıldı ve ülkelerin ulusal geceleri  tertip edildi. Bu gecelerde ülkeler, kendi gelenek ve göreneklerini, yemeklerini, müziklerini, oyunlarını tanıtacak çeşitli etkinlikler yaptılar.
          Proje ekibi öğretmenleri Selma Uzun ve Ayşe Kural, Türk gecesinde “Şakşuka”ve “Ezme” yaptı ve Türk kahvesi ikram etti. Çeşitli el dokumaları tanıtarak zeybek oyunlarını gösterdiler. ”Saklambaç”,”Aklımdaki sayı” ve “Yüzük oyunu” gibi oyunlar oynattılar.
         Projeden sorumlu öğretmenler,  “Hazırlık ziyaretimiz olumlu izlenimler, başarılı çalışmalar ve dostane duygularla sona erdi. Letonya"nın Dobele şehrinden  güzel anılarla   döndük. Ülkemizin tanıtımını başarılı bir şekilde yapmaya çalıştık.” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14