• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Dedeman Yurt Dışı Yatırımlarına Kazakistan’da Devam Ediyor

Dedeman Yurt Dışı Yatırımlarına Kazakistan’da Devam Ediyor
Geçmiş yıllardaki yurt dışı otel tecrübelerinin yanı sıra, Kazakistan’da konumlanan “Park Dedeman Almaty” ile yurt dışındaki aktif üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor.

Yeni otel projeleri ile büyüme stratejisine hız kesmeden devam eden Türkiye’nin en büyük yerli ve milli otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, yurt dışı otel yatırımlarında da ivmesini hızlandırdı. Geçmiş yıllardaki yurt dışı otel tecrübelerinin yanı sıra, Kazakistan’da konumlanan “Park Dedeman Almaty” ile yurt dışındaki aktif üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor. 

Markanın Kazakistan’daki ikinci oteli olacak Park Dedeman Almaty; modern tasarım çizgileriyle dizayn edilmiş 110 odası, bölgenin botanik ruhunu yansıtan garden restoranı ve roofu, geniş toplantı odaları ve spor salonunun yanı sıra, spa’sı, fitness salonu ve kapalı havuzu ile şehri ziyaret eden misafirlerine hizmet verecek.  

28 Eylül 2023 tarihinde Dedeman İstanbul’da gerçekleştirilen imza töreninde, Dedeman Turizm Yönetimi, Do-Kar Turizm ve Rams Global arasında gerçekleştirilen iş ortaklığı ile 2023’te açılması planlanan Park Dedeman Almaty için management sözleşmesi imzalandı.  

Dedeman Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ile Dedeman Grubu üst düzey yöneticilerinin ev sahipliği yaptığı törene; RAMS Global ailesinden Devran Bülbül ve turizm yatırım temsilcisi Cem Ciritci, DO-KAR Turizm şirketinden Yönetim Kurulu üyeleri Ali Karınca ve Bülent Mutlu Doğru, Dedeman markasına uzun yıllar emek veren turizmci Ergün Demiray ve Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin başta olmak üzere birçok davetli katıldı.   

Kazakistan’ın cazibe merkezi Almaty’de Dedeman bayrağı dalgalanacak 

Almaty, Kazakistan'ın güney doğusunda çok sayıda alışveriş merkezi, restoranları, otelleri ve gazinoları ile oldukça zengin bir sosyal yaşam alanı sunuyor. Ülkenin eski başkenti ve Orta Asya'nın en gelişmiş kozmopolit şehri olan Almaty; kültürel, ekonomik ve ticari bir merkez olarak da kabul ediliyor.  

Çevresi dağlarla örülü, büyük parkları, geniş caddeleri, sanat müzeleri, sosyalist dönemin izlerini taşıyan yapılarıyla bir turizm cenneti olan şehrin merkezinde yer alan Park Dedeman Almaty; Atakent Mall’ın karşısında, bölgenin en büyük botanik parkına, fuar alanına ve en prestijli alışveriş merkezi Esentai'ye 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor. 

“Dedeman markasını Türki Cumhuriyetler’de otel açarak büyütmek istiyoruz” 

Yaptığı konuşmada, son iki yılda Dedeman markası olarak bir maraton koştuklarını belirten Dedeman Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman; “Attığımız her bir imza, açılışını gerçekleştirdiğimiz her bir otel bizi yeni duraklara taşırken, bölge istihdamına katkı sağlama olanağı da buluyoruz. 1966'da kurulmuş bir marka olarak her zaman yerli ve milli olmakla övünüyor, bunun yanında yurt dışındaki Moldovya, Taşkent, Bulgaristan, Suriye ve Moskova’daki tecrübelerimizle gurur duyuyoruz. Bu nedenle Dedeman markasına Türki Cumhuriyetler’de otel açmanın yakışacağını düşünüyorum. Türkiye’nin 81 ilinde Dedeman bayrağını dalgalandırma hedefimizle birlikte yurt dışında daha da büyümek istiyoruz. CIS ülkeleri, Orta Doğu ve Avrupa’da yatırımcı görüşmelerimiz devam etmekte. Bakü ve Çimkent’te yeni projelerimiz yolda” dedi.

“Dedeman, ona gönül vermiş insanlarla birlikte büyüyor” 

Turizm profesyoneli Ergün Demiray, Dedeman’ın otel sayısını ve bulunduğu coğrafya alanını büyütmeye odaklandığına dikkat çekerek; “Bu hedefe ulaşmak için atılan adımların arkasında çok büyük bir ekip var. Bu ekiplerin dışında dışarıdan da markaya gönül vermiş çok sayıda insan var. Bunlar ailenin köklü geçmişine, duruşuna saygı duyan insanlar ve Dedeman, ona gönül vermiş bu insanlarla birlikte büyüyecek. Arzumuz Azerbaycan’da, Almanya'da, Fransa'da hatta belki de ilerleyen bir gelecekte ABD’de Dedeman bayrağını görmek; bunun için çalışan herkese teşekkürler” diye konuştu.  

“Üç güçlü Türk firmasının Kazakistan ekonomisine katma değer sağlaması gurur verici” 

İmza töreninde konuşan RAMS Global Temsilcisi Cem Ciritci; “Kazakistan'da faaliyet gösteren bir firma olarak, 25 binden fazla çalışanımız ve 100’ün üzerinde tamamladığımız projeyle bölgede lider konumdayız. Aynı zamanda bir Türk şirketi olarak Kazakistan'daki konumumuz son derece önemli. Kazakistan, Orta Asya'nın önde gelen ülkesi; Almaty ise ülkenin en gelişmiş şehri. Bu nedenle Dedeman’ın Almaty’de olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir Türk iş insanı olarak burada Dedeman ve Do-Kar ile birlikte yeni projelere imza atmaktan mutluluk duyuyorum. Üç güçlü Türk firmasının Kazakistan ekonomisine katma değer sağlaması gurur verici. Temennimiz bu projelere yenilerini eklemek” diye konuştu.  

“Turizm sektörüne Dedeman ile adım atmış olmaktan gurur duyuyoruz” 

DO-KAR Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karınca yaptığı konuşmada, Park Dedeman Almaty yatırımından çok memnun olduklarını vurgulayarak; “Cam, mobilya, gıda ve inşaat gibi alanlardan sonra şimdi de turizm sektörüne adım atıyoruz. Bunun bizim için çok doğru bir adım olduğuna inanıyor ve bu adımı Dedeman ile birlikte atmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.  

“Hedefimiz Dedeman markasını dünya genelinde daha yukarıya taşımak” 

İmza töreninde söz alan DO-KAR Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Mutlu Doğru, Türk markalarının yurt dışında daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Yurt dışında Türk markalarının azlığı büyük bir eksiklik olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Dedeman gibi turizm alanına kendini adamış yerli bir markanın yurt dışı açılımında rol oynamayı hem bir sorumluluk hem bir fırsat olarak görüyoruz. Kendimizi Dedeman’ın bir parçası olarak kabul ediyor, bu köklü markayı Türkiye'de ve yurt dışında büyütmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz, Dedeman markasını dünya genelinde daha yukarı yerlere birlikte taşımak” diye konuştu.  

“Turizm sektörünün gelişmesi için yurt içi ve yurt dışındaki projelerin sayısı artmalı” 

İmza törenine katılan Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Dedeman’ın başarılarını izlerken yaşadığı gurura değinerek; “Başta Banu Dedeman olmak üzere Dedeman ailesi ve tüm Dedeman ekibinin başarılarını kutluyor, tebrik ediyorum. Bu projenin hayırlı ve kazançlı olmasını diliyor, sağlıklı ve mutlu günlerde daha nice önemli projeye imza atmalarını temenni ediyorum. Ülkemizde turizm sektörünün daha da ileri gidebilmesi, yurt içindeki yatırımlar kadar yurt dışındaki projelerin de sayısının artırılmasına bağlı. İnanıyorum ki, Dedeman markası bu çalışmalarıyla daha da büyüyecek ve Türk turizmine katkılarını devam ettirecek” açıklamasında bulundu. İmza töreni, Dedeman İstanbul’da düzenlenen kutlama yemeği ile son buldu.


 

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14