• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Deü’lü Bilim İnsanları Dünya Listesinde

Deü’lü Bilim İnsanları Dünya Listesinde
Elsevier ve Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ araştırması açıklandı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ araştırması açıklandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu listede, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ) 19 bilim insanı yer aldı. Rektör Hotar, “Dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını artıran Üniversitemizin kıymetli hocalarına ve başarıya katkı sunan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği, dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste yayımlandı. Sıralama, incelenen verilere göre “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi. Buna göre Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünyanın saygın bilim insanlarının yer aldığı listeye 19 akademisyeni ile girmeyi başardı.Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uluslararası görünürlüğünü ve akademik saygınlığını artırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kurumumuz, bilimden sanata, sağlıktan spora kadar her alanda başarıyla temsil ediliyor.Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma hedefi kapsamında önemli bir araştırmada daha güzel neticeler elde etti. Dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını artıran üniversitemizin kıymetli hocalarına ve başarıya katkı sunan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“TESADÜF DEĞİL”
DEÜ’nün akademik başarılarının yanında yerli ve yabancı tüm toplumları ilgilendiren önemli çalışmalara ve inovatif buluşlara imza attığını belirten Rektör Hotar, “Dünyadaki birçok kuruluş tarafından takdir gören bu çalışmalar, Üniversitemizin başarılarının tesadüf olmadığını ortaya koyuyor. Üniversitemiz; 10 Enstitü, 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 6 Meslek Yüksekokulu, 2’si Uygulama ve Araştırma Hastanesi olmak üzere; toplam da 60’ın üzerinde Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilimsel araştırma ve yükseköğretim görevini, kaliteli toplumsal hizmet anlayışı ile sürdürmektedir. Çağdaş eğitim sistemi ile geleceğin mimarı olacak gençlere ilham olan hocalarımız, yürüttükleri akademik faaliyetler ile Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girmeleri gerçekten üniversitemiz adına çok gurur verici bir durum” şeklinde konuştu.

“BAŞARILARIMIZ BİZİ MOTİVE EDİYOR”
Göreve başladığı ilk günden bu yana öncelikli hedeflerinin DEÜ’yü en iyi dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e dahil etmek olduğunu belirten Rektör Hotar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz kurum olarak yol haritamızı bu hedef doğrultusunda şekillendirdik ve bütün faaliyetlerimizi bu doğrultuda yürüttük.Kurumumuzun ve kıymetli hocalarımızın; dünya üniversiteleri arasında elde etmiş olduğu başarılar, bizleri daha da başarılı olma konusunda motive ediyor. Yükseköğretim kurumları arasındaki uluslararasılaşma çıtasını daha da yükseklere taşımak için Üniversite olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.”

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14