• BIST 10169.1
  • Altın 2455.239
  • Dolar 32.3006
  • Euro 35.0004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Eğitime Tam Destek

Eğitime Tam Destek
Aliağa Belediyesi ilçede bulunan okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaparken bir yandan da yaptığı eğitim yardımları ile taktir topluyor.

BAŞKAN KAYA, “İLÇEDEKİ TÜM OKULLARIN FİZİKİ YAPISI BELEDİYEMİZ TARFINDAN İYİLEŞTİRİLİYOR. OKULLARIMIZA EĞİTİM YARDIMLARININ YANINDA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİYE GİYİM VE BURS DESTEĞİ SAĞLANIYOR”

Aliağa Belediyesi ilçede bulunan okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaparken bir yandan da yaptığı eğitim yardımları ile taktir topluyor. Yaptığı yardım ve hizmetlerle ilçedeki eğitim kurumlarının adeta can simidi durumunda olan Aliağa Belediyesi 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı başında okulların tamir ve bakımından, eğitim yardımlarına kadar ilçe genelinde bulunan tüm okulların eksiklerini tamamlayarak eğitime hazır hale getirdi.

OKULLARIN FİZİKİ YAPISI DEĞİŞTİ
Eğitime her konuda destek olmaya çalıştıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçede sorunsuz bir eğitim-öğretim ortamı oluşturmak için imkanları seferber ettiklerini söyledi. Aliağa"da bulunan okulların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Kaya, “Atatürk İlköğretim Okulunun önünde bir otopark düzenlemesi yaparak okul aile birliğinin hizmetine verdik. Ayrıca bu okulun bahçesine bir adet oyun gurubu bir adet de basketbol sahası yaptık. Okul bahçesine 6 adet piknik masası ile birlikte 10 adet bank yerleştirdik.  Okul bahçesine 1000 metrekare mıcır serildi. Bunun yanında 30 metre okul içi beton yol dökülürken 1500 metrekarelik alana parke taşı döşendi. Okul içinde ağaçlandırma çalışması da yapılarak bahçeye çöp kovaları da belediyemiz tarafından yerleştirildi” diye konuştu.

Başkan Kaya, “lçede acil ihtiyaçları bulunan Şehit Sabahattin Karakaplan İlköğretim Okulunda da 2100 metrekare alan betonlandı, 1 adet basketbol sahası yapıldı. Ayrıca okulda 400 metre taş duvar yapıldı. 1 adet oyun gurubu yerleştirilerek, 510 metrekarelik alan parke ile kaplandı” diye konuştu.

EK BİNALAR DA BELEDİYEDEN
Aliağa Belediyesi ilçede okulların ek bina taleplerini de karşılayacak çalışmalar yaptı. İlçede bulunan 6 okulun bina talebine cevap veren Aliağa Belediyesi tek katlı prefabrik bina yapımı ihalesine çıkarak okulların adeta imdadına yetişti. Çıktıkları ihale ile okulların bina sorununa çözüm ürettiklerini ifade eden Başkan Kaya, “Mehmet Saka İlköğretim Okulunun büyük ihtiyacı olan engelliler sınıfı için 123 metrekarelik, Şehit Sabahattin Karakaplan İlköğretim Okulu için 116 metrekarelik ana sınıfı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu için 70 metrekarelik Kantin, Yukarı Şehitkemal İlköğretim Okulu için 41 metrekare İdari bina, Atatürk İlköğretim Okulu için 64 metrekare soyunma odası yapılacak. Ayrıca ihale kapsamında Kültür Mahallesi"ne 94 metrekarelik muhtarlık binası yapılacak. Bütün bu binaların ihale bedeli 194.250 YTL” şeklinde konuştu.   

EĞİTİM YARDIMLARI HIZ KESMEDİ
Mesleki Teknik Eğitim Merkezi"ne (METEM) okulun tamir ve bakım giderleri için 7 bin YTL, Şehit Bülent Kula İlköğretim Okulu"na da 5 bin 978 YTL nakdi yardım yapılırken, okulların araç gereç talepleri de imkanlar ölçüsünde karşılandı. Başkan Kaya bu konuda da şu bilgileri verdi: “Belediyemiz tarafından bu eğitim ve öğretim yılında Aliağa İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim okullarına birer adet projeksiyon cihazı, Atatürk İlköğretim Okuluna 1 adet projeksiyon cihazı ile birlikte lap top bilgisayar alındı. Aliağa Lisesi"ne 2 projeksiyon cihazı, 2 yazıcı ve ihtiyaç malzemeleri, Yukarı Şehitkemal İlköğretim Okulu"na Ses düzeni alındı. Şehit Sabahattin Karakaplan İlköğretim okuluna ise Güvenlik siztemi belediyemiz imkanları ile kuruldu.”

Başkan Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün belirlediği liste doğrultusunda ilçede ilk ve orta dereceli okullara devam eden 800"ü aşkın öğrenciye 32 bin 940 YTL ödenek çıkararak giyim yardımı yapıldığını ifade eden Başkan Kaya, halen 333 öğrenciye ise ayda 75"er YTL burs verilmekte olduğunu belirtti. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14