• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Elite World Hotels & Resorts’un tüm otelleri Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı

Elite World Hotels & Resorts’un tüm otelleri Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı
Tüm otellerinde Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayan Elite World Hotels & Resorts, sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında yer aldı.

Elite World Hotels & Resorts’un tüm otelleri

Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı 

Tüm otellerinde Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayan Elite World Hotels & Resorts, sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında yer aldı. Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Yönetim olarak prensiplerimizle örtüşen, gönülden katıldığımız kriterleri yerine getirmekten son derece mutluyuz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uygun olarak geliştirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayan Elite World Hotels & Resorts, tüm otellerinde Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. 

Çevreye saygılı bir işletme olduğunu tüm otellerinde belgeleyen Elite World Hotels & Resorts, GSTC’nin 42 kriter içeren programını tüm otelleri için de tamamladı. GSTC kriterlerini sağlayabilmek için turizm işletmelerinin; çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik, risk ve kriz yönetimi konularını ele alan ve sürekli iyileştirmeyi yönlendiren uzun vadeli bir sürdürülebilirlik yönetim sistemi uygulaması gerekiyor. Turizm yatırımlarının bulunduğu bölgelerin altyapısı ve sosyal halk gelişimi için girişimlerin aktif olarak desteklenmesi ve istihdamda bölge insan kaynağına fırsatlar tanınması da Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın kapsamı içinde yer alıyor. 

“Sürdürülebilirlikte öncüler arasında olmak istiyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Tesislerimizi mevzuata tam uygun hale getirmenin ötesinde Bakanlığımızla aynı perspektifi paylaşıyoruz. Sürdürülebilir Turizm Programı, dünyada GSTC ile hükümet nezdinde geliştirilen ilk program niteliği taşıyor. Yönetim olarak prensiplerimizle örtüşen, gönülden katıldığımız kriterleri yerine getirmekten son derece mutluyuz. Dünyamızın geleceğine odaklanan sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında olmak istiyoruz” dedi. Sürdürülebilirliğin turizm için özellikle önemli olduğuna dikkat çeken Elik Bezaroğlu, “Turizm, ziyaret edilen bölgenin niteliklerini koruyarak devam ettirebileceğiniz bir iş koludur. Ne kadar başarılı bir otel işletmesi olursanız olun destinasyonun özellikleriyle uyumlu olmalı, bulunduğunuz destinasyona değer katabilmelisiniz. Yerel kalkınmayı desteklemeli ve turizm ekosistemini korumalı ve geliştirmelisiniz. Sürdürülebilir Turizm Sertifikası alma sürecimiz, zaten saygı gösterdiğimiz unsurları sistematik hale getirmemize katkıda bulundu” diye konuştu.  

5 şehirde 9 oteli yönetiyor

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts’un 50 yıllık konaklama deneyimi bulunuyor. 4 markası ve 5 farklı şehirdeki 9 oteli ile turizm sektöründeki kalitesini binlerce ziyaretçiye sunuyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde ve yurtdışında franchise ve management yönetim modelleriyle büyümeyi hedefleyen Elite World Hotels & Resorts son olarak Elite World Comfy Samsun Atakum’u hizmete soktu. 

İstanbul’da 5 seçkin şehir oteli

Elite World Hotels & Resorts’un İstanbul’daki beş otelinin yanı sıra Marmaris, Samsun, Sapanca ve Van’da otelleri bulunuyor. İstanbul Basın Ekspres, İstanbul Küçükyalı ve Sapanca’daki Elite World Grand markalı otelleri, iş ve tatil amaçlı konaklayan tüm misafirlerine yüksek standartlarda ayrıcalıklı bir hizmet ve lüks bir konfor sunuyor. İş dünyası ve kongre turizmi için ihtiyaçları en iyi şekilde anlayıp, en doğru çözümleri sunan büyük ve güçlü teknolojik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla sektörün dinamiklerini yeniden tasarlıyor. Türkiye’de birçok ilki bünyesinde barındıran spa merkezleri ile Elite World Grand markası, dinamik bir yaşam stiline sahip seçkin misafirlerine benzersiz bir deneyim yaşatırken, sağlıklı yaşam konseptiyle lüks algısını da yeniden yapılandırıyor. Zincirin bir diğer markası olan Elite World altında ise İstanbul Florya, İstanbul Taksim’in yanısıra, Marmaris ve Van’da özgün tasarımlara sahip geniş odaları ve toplantı salonlarıyla misafirlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veren yüksek standartlarda bir hizmet ve üstün bir konfor sunan oteller bulunuyor.  

Elite World Hotels & Resorts’un İstanbul Taksim ve Samsun Atakum’da yer alan Elite World Comfy markalı otelleri, yaşam tarzının yön verdiği merkezi lokasyonlarda, çağdaş çizgileri ve akıllı tasarlanmış teknolojik binalarıyla günümüz iş ve tatil amaçlı tüm misafirlerinin dinamik konaklama ihtiyaçlarına cevap veren yeni nesil bir hizmet sunuyor. Konaklama hizmetinin yanında Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan restoranı, teknolojik altyapıya sahip toplantı salonları, SPA ve fitness olanaklarıyla aile buluşmalarından iş toplantılarına kadar her türlü aktivite için aranan bir merkez olarak bulunduğu şehirde ön plana çıkıyor. 

Otel zincirinin ayrıca günümüzün iş ve tatil amaçlı yeni nesil gezginlerinin tüm dinamik ihtiyaçlarına cevap veren markası Elite World Go, Elite World Hotels & Resorts’un tüm deneyimini içeriyor ve yansıtıyor. 

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14