• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Engelliler Okulunu Ziyaret

Engelliler Okulunu Ziyaret
ALİAĞA HABER / Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik Aliağa Çaltılıdere de bulunan ve Kaymakamlığa bağlı olan Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi’nde bulunan engelli öğrencileri ziyaret ederek

ALİAĞA KAYMAKAMI İBRAHİM KEKLİK ENGELLİLER OKULUNU ZİYARET ETTİ

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İŞ OKULUNDA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

ALİAĞA HABER /  Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik Aliağa Çaltılıdere de bulunan ve Kaymakamlığa bağlı olan Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi"nde bulunan engelli öğrencileri ziyaret ederek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Gülsen Ergüz ile birlikte okulu ziyaret eden Kaymakam İbrahim Keklik mevcut kapasitenin artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. 

İBRAHİM KEKLİK “ AİLELERE ULAŞMAMIZ GEREKİYOR.”

Topluma kazandırılması gereken ama henüz ulaşılamadığı için hakkında bilgi sahibi olunamayan engellilerin bulunabileceğini dile getiren Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, “ Okul ve Milli Eğitim yöneticileri olarak bu aileleri tespit etmemiz gerekiyor. 2000 yılında yapılan Türkiye geneli bir istatistiğe göre ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10"u engelli görünüyor. Bu ciddi bir rakam. Aliağa olarak bizde çalışmalarımızı daha etkin hale getirmeli ve özellikle köylerimizde bulunan engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine ulaşmalıyız. Okulun yaptığı çalışmalar  ve engelliler adına ilçemizde yapılan diğer çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi vermeli ve onları yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız çok güzel işler yapıyor. Fırsat verildiği takdirde onları topluma kazandırmanın ne kadar kolay olduğunu burada daha iyi görebiliyoruz.” dedi.

RAM MÜDÜRÜ GÜLSEN ERGÜZ “KAPASİTEMİZİN YARISI İLE HİZMET VERİYORUZ.”

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Gülsen Ergüz okulun kapasitesinin 48 olduğunu ama 21 engelli öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyerek “ Burası eğitilebilir engelli öğrencilerimizin eğitim gördüğü bir okul. Kapasitemiz 48 ama 21 öğrenciye hizmet veriyoruz. Okulumuzun daha iyi tanıtılması gerekiyor. Aliağa merkezinden taşımalı sistem ile her gün okula gelerek burada el becerilerini geliştiren, okuma yazma kursları gören 21 engelli öğrenci ürettikleri ürünleri pazarlayarak ihtiyaç olan malzemeleri kendi kendilerine temin ediyorlar. Amacımız buradaki öğrencileri iş sahibi yapabilmek. 7 personelimiz ve bir tane kadrolu resim öğretmenimiz var. Branş öğretmeni sıkıntımız var ama bu konuda özel eğitici personel alımı yapacağız. El becerileri, okuma yazma, matematik, beden eğitimi veriyoruz, yemek yemeden tutunda dil becerileri ve sosyal becerilerini artırmaya kadar değişik konularda eğitim veriyoruz. Engelliler spor kulübü kurma çalışmamız var. Sağlıklı bir insan neler yapıyor ise bizde bu konularda çalışmalar yapıyoruz.” Diye konuştu.

Aliağa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi"nde 6-14 yaş arası öğrencilere Eğitim Uygulamaları ve 15 yaş üstü öğrencilere de İş Eğitim Merkezi"nde Eğitim Öğretim Faaliyetlerine devam ediyor. Okulda bir galoş üretme atölyesi, el sanatları atölyesi, Öz Bakım Sınıfı bulunuyor. Engelli öğrenciler el becerilerini kazanma ve geliştirme kapsamında ahşap, seramik ve toprak malzemelerin boyanması ile boncuk ve takı malzemelerin yapımını gerçekleştiriyor, galoş üretimi yaparak pazarlıyor ve gelir elde ediyorlar. Okulun bahçesinde de tarım faaliyetleri de yapan öğrenciler haftanın beş günü 09.00 ile 14.30 arasında eğitim görüyorlar. Aliağa Merkezinden özel servis ile alınan öğrencilerin servis ücretleri devlet tarafından karşılanıyor, yine ücretsiz öğle yemeği imkânından faydalanıyorlar.

Aliağa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi"nde eğitim gören öğrenciler ziyarette yaptıkları eserleri tanıttılar ve son zamanların moda oyunu haline gelen kolbastı oyunu oynayarak hünerlerini sergilediler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14